Ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 30 milliliter olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 15 gram peterselie, fijngesneden
Christel
25 min.
3 à 4 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 30 milliliter olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 15 gram peterselie, fijngesneden

Heerlijk als bijgerecht

Een AGV’tje hoeft echt niet saai te zijn. Zo zijn er inmiddels tig smakelijke manieren om je aardappelen, vlees en groente naar een hoger niveau te tillen. Staat bloemkool binnenkort bij jou op het menu? Probeer deze Spaanse knoflook-variant dan eens uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de Spaanse knoflook-bloemkool? 

  • Kook de bloemkool in zo’n 6 minuten gaar in gezouten water. 
  • Giet de bloemkool af en zet apart. 
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. 
  • Voeg de knoflook toe en roer door de olijfolie. Sauteer 1 minuut. 
  • Doe de gerookte paprikapoeder in de pan en meng goed. 
  • Voeg de bloemkool toe en roer door het paprikamengsel. 
  • Breng de bloemkool op smaak met zout en peper. 
  • Serveer de bloemkool met verse peterselie. Eet smakelijk!

 

Ook lekker: romige cheeseburger pasta met cheddarkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill