Voor je het weet is het zover!

We worden weer wakker in het donker en de winterjassen komen langzaam weer uit de kast. Het is misschien niet het eerste op jouw to-do lijstje, maar de feestdagen komen sneller om de hoek te kijken dan je misschien verwacht. Het is eigenlijk alweer tijd om na te gaan denken of je een 5 gangendiner gaat organiseren of toch kiest voor gourmet op eerste kerstdag. Hoe bereid jij je het beste voor op kerst? Wij geven graag een aantal tips! 

Begin met de aankleding

Het eerste waar je je druk over kunt maken als kerst in aantocht is, is de aankleding van jouw huis en tuin! Met kerst kan dit niet gek genoeg: van glitter tot ruitjespatronen, alles mag en kan als het kerst is. De trend van dit jaar is cozy chique. Je ziet veel zachte materialen zoals nep bont in combinatie met chique, glanzende ballen en glitters. Onze tip is: zorg dat jouw themaversiering goed aansluit bij de stijl van jouw interieur. Zo zorg je ervoor dat jouw versieringen een versterking zijn van de sfeer in huis.

Het kerstdiner

Het volgende punt is het diner. Sommige mensen worden het liefst uitgenodigd bij familie of vrienden, zodat ze zelf niks hoeven te organiseren. Maar het is ook een mooi compliment als de personen in jouw omgeving juist graag bij jou aanschuiven voor een kerstfuifje. Allergieën, voorkeuren en dan ook nog smaakverschillen: een kerstdiner op tafel zetten dat voor iedereen aantrekkelijk is, lijkt tegenwoordig bijna onmogelijk. De trend van de afgelopen jaren zijn daarom ook tapas & gourmet. Als je echt een speciaal feestje wilt vieren kies je zelfs voor een winterbarbecue te doen met wild vlees op de grill. Of je nou gaat voor tapas, gourmet of winterbarbecue, jouw gasten kunnen zelf bepalen wat zij lekker vinden of mogen eten en je houdt zo iedereen tevreden.

De outfits

Als de boodschappenlijstjes zijn gemaakt en de sfeer van jouw feest is bepaald kun je na gaan denken over je outfit. Ga je voor een winterbarbecue? Kies dan voor een lekkere overdreven jas die ook een gedeelte jouw benen bedekt of ga voor een pantalon van wol. Kies je voor gourmet tijdens het kerstdiner? Een goede tip is om geen kleding aan te trekken die niet in de wasmachine mag. Het is een zekerheidje dat je na een avondje gourmetten jouw pak direct naar de stomerij kan brengen. Met deze tips wensen wij je veel plezier met het organiseren van jouw kerstfeest!

Lees ook: Kerstliefhebbers opgelet: hier kun je de ultieme kerst high-tea doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pexels