Ingrediënten
  • 40 gram cashewnoten, grofgesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers, grofgesneden
  • Koriander, naar smaak, fijngesneden (optioneel)
  • 20 gram suiker
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 30 milliliter limoensap
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 450 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar smaak
20 min.
3 à 4 pers.

Deze spruitjes hebben een Thais tintje

Vind je spruitjes heerlijk, maar kunnen ze wel wat pit gebruiken? Maak deze pittige, gebakken spruitjes met cashewnoten dan eens. Deze spruitjes hebben een Thais tintje en zijn ook nog eens makkelijk te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de spruitjes?

  • Snijd de harde uiteinden van de spruiten af, verwijder de blaadjes die niet mooi zijn en snijd de spruiten doormidden.
  • Stamp de knoflook, rode peper, en de koriander tot een grove pasta met een vijzel.
  • Voeg suiker toe en stamp opnieuw met de vijzel.
  • Schenk de vissaus en het limoensap bij de pasta als het een egaal geheel is geworden.
  • Voeg de sjalot toe, roer even door en laat het geheel even staan.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe de spruiten in de pan en breng op smaak met wat zout.
  • Bak de spruiten goudbruin in een paar minuten, draai de spruiten regelmatig om.
  • Prik met een vork in een spruit om te checken of ze zacht genoeg zijn. Bak de spruiten eventueel nog wat langer op een laag vuur als ze nog te hard zijn vanbinnen.
  • Doe de spruiten in een schaal en schenk de saus eroverheen. Roer goed door.
  • Serveer de spruiten met cashewnoten en eventueel wat extra koriander. Eet smakelijk!

Ook lekker: Deze heerlijke frozen yoghurt bars zitten vol fruit

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Pailin’s Kitchen | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 40 gram cashewnoten, grofgesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers, grofgesneden
  • Koriander, naar smaak, fijngesneden (optioneel)
  • 20 gram suiker
  • 1,5 eetlepel vissaus
  • 30 milliliter limoensap
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 450 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar smaak