Ingrediënten
  • 350 gram linguine
  • 60 milliliter olie
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • Zout en peper
  • 60 gram groene olijven, zonder pit (ook geplet en grof gehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 180 gram tomaten, gehalveerd
  • 2 grote vleestomaten (stelen verwijderd)
  • 30 gram Parmezaanse kaas + meer om te besprenkelen
  • 20 gram platte peterselie, fijngehakt
Jaimy Boer
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram linguine
  • 60 milliliter olie
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • Zout en peper
  • 60 gram groene olijven, zonder pit (ook geplet en grof gehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 180 gram tomaten, gehalveerd
  • 2 grote vleestomaten (stelen verwijderd)
  • 30 gram Parmezaanse kaas + meer om te besprenkelen
  • 20 gram platte peterselie, fijngehakt

Een snelle pasta gaat er altijd wel in!

Heb jij geen zin om lang in de keuken te staan voor een voedzame maaltijd? Dan is dit snelle recept met pasta en zelfgemaakte tomatensaus helemaal wat voor jou. Binnen 20 minuten tover jij een heerlijke pasta op tafel. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pasta met tomatensaus:

  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een half kopje pasta-kookwater voordat je het gaat afgieten.
  • Meng in een grote kom olie, knoflook en een snuf zout en peper.
  • Voeg vervolgens olijven, kappertjes en tomaten toe en hussel alles door elkaar.
  • Snijd de bovenkant van elke vleestomaat en gooi dit weg. Rasp de gesneden kanten van de tomaten fijn in de kom tot de schil is bereikt. Gooi de huid weg.
  • Voeg de linguine toe aan het tomatenmengsel, besprenkel het met Parmezaanse kaas en schep om.
  • Maak de saus eventueel wat romiger door wat pastawater toe te voegen.
  • Schep de pasta op diepe borden.
  • Bestrooi met peterselie en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
  • Genieten maar!

Variatie

Dit recept bevat geen vlees, maar dit kun je altijd zelf nog toevoegen. Bak bijvoorbeeld eerst het gehakt en meng dit met de olijven en kappertjes. Of kies voor knapperige spekjes of kruidige gyros. De keuze is reuze, ook wat betreft de kaas. Naast Parmezaanse kaas gaat geraspte mozzarella namelijk ook ontzettend goed samen met tomatensaus. Jummie!

Ook lekker: Recept: pasta met een tomaten-botersaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels