Recept: pasta met een tomaten-botersaus

40 min.
5 pers.

Simpel maar heerlijk!

Soms bestaan de lekkerste gerechten uit slechts een paar ingrediënten. Deze pasta met tomaten-botersaus is daar het juiste voorbeeld van. Voor deze pasta heb je maar negen ingrediënten nodig, maar hij is heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Hoe maak je de pasta met tomaten-botersaus?

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Fruit de ui zo’n 2 minuten in de gesmolten boter.
  • Roer de tomaten door de saus en sprenkel wat zout over de tomaten.
  • Laat de tomaten zo’n 30 tot 35 minuten op het vuur staan en roer elke 5 minuten door. Omdat de tomaten zo lang op het vuur staan, worden de tomaten helemaal zacht en nemen ze de boter goed op. Hierdoor krijg je een heel romige saus.
  • Kook de fettuccine volgens de verpakking.
  • Voeg zo’n 50 milliliter pastawater aan de tomaten toe en roer alles goed door.
  • Doe de fettuccini in de koekenpan en meng alles goed.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  • Garneer de pasta met peterselie, basilicum en parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: witte chocolade fudge met stukjes Oreo (zonder oven)

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sip and Feast | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 110 gram roomboter
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 750 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 450 Fettuccine
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie, gesneden, naar smaak
  • Verse basilicum, gesneden, naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te serveren