Ingrediënten
  • 1 eetlepel plus 120 milliliter Aziatische (geroosterde) sesamdressing, verdeeld
  • 450 gram garnalen, gepeld en ontdarmd
  • Limoen partjes
  • 40 gram gehakte verse koriander
  • Optioneel om mee te serveren: bruine rijst en groenten
Yentl Feenstra
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel plus 120 milliliter Aziatische (geroosterde) sesamdressing, verdeeld
  • 450 gram garnalen, gepeld en ontdarmd
  • Limoen partjes
  • 40 gram gehakte verse koriander
  • Optioneel om mee te serveren: bruine rijst en groenten

Dit heerlijke gerechtje zet je binnen een handomdraai op tafel

Geen zin om te koken of niet zoveel in huis? Dan hebben we een lekker, makkelijk én snel recept voor je! Deze snelle garnalenwok met slechts vier ingrediënten zet je in minder dan vijftien minuten op tafel. Yumm!

Garnalen

Wij bij Kookfans zijn dol op garnalen. Als voorgerechtje met een lading knoflook, in een pasta met romige saus of als smaakvol wokgerecht. Liefhebbers van garnalen weten het als geen ander: in een restaurant smaakt de boel altijd het beste. Knapperig van buiten, mals van binnen, precies zoals het hoort. Hoewel veel mensen het tegenovergestelde denken, kun je thuis net zo goed garnalen bereiden. Je moet alleen een paar veelgemaakte fouten voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de garnalen droogdept, laat de pan écht goed heet worden, en kijk uit dat je ze vooral niet te gaar laat worden.

Zo ga je te werk

  • Verhit in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag 1 eetlepel Aziatische sesamdressing op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak vervolgens gedurende 1 minuut. Roer regelmatig om.
  • Roer de resterende dressing erdoor en bak, onafgedekt, tot de garnalen roze worden, 1 tot 2 minuten langer. Knijp wat limoensap naar smaak erover om te serveren en bestrooi met de koriander. Serveer eventueel met rijst en groenten. Eet smakelijk!

Lees ook: 5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van garnalen

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Taste of Home  | Beeld: Pexels