22 juni 2023
Yentl Feenstra

Een heuse Old Amsterdam kaasburger!

Wij bij Kookfans zijn dol op Old Amsterdam-kaas. Of dat nu een plakje op brood is, of een blokje bij de borrel. Goed nieuws voor iedereen die ook fan is, want Old Amsterdam heeft een eigen kaasburger op de markt gebracht!

Old Amsterdam kaasburger

Je hebt natuurlijk al kaassoufflé’s, kaas-schnitzels en kaasrondo’s, maar Old Amsterdam gaat nog een stapje verder en komt met een burger van kaas! Klinkt hetzelfde, maar volgens Old Amsterdam is dat absoluut niet zo en gaat het om een volledig nieuw product. En als we de beelden mogen geloven, klopt dat. De burger is gemaakt van Old Amsterdam-kaas en heeft na bereiding een smeuïge binnenkant en een krokante buitenkant. Je kan ‘m bereiden in de koekenpan en grillpan of op de barbecue en hij zal aan de buitenkant niet smelten. De Tasty Grill, zoals het product heet, kan volgens de makers heel goed in een wrap, in een salade of gewoon met groenten en krieltjes voor een kazig alternatief op het avg-tje.

Moeten we proberen

Heel eerlijk: ze hadden ons al bij de woorden smeuïge binnenkant en moeten deze uitproberen! De Old Amsterdam Tasty Grill-burgers smaken voornamelijk naar Old Amsterdam, maar er is ook een variant die licht pikant is dankzij de toegevoegde sweet chili. Je haalt ze per twee voor zo’n €3.99 in de supermarkt. De burger bestaat voor 73% uit kaas en per 100 gram bevat het product 334 kcal, máár een burger is slechts 70 gram. Ga jij ‘m ook uitproberen?

Lees ook: Bij deze droombaan in Amerika word je betaald om kaas en pizza te eten

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Upcoming | Beeld: Pexels ©Old Amsterdam