Ingrediënten
  • 320 milliliter gezouten boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 10 milliliter vanille-extract
  • 455 gram bloem
  • 7,5 gram baking soda
  • 2,5 gram zout
  • 240 gram chocolade druppels
  • 24 grote marshmallows, gehalveerd
  • 6 chocolade repen, gebroken in kleine stukjes
  • 1 pak digestive koekjes
Jaimy Boer
60 min.
18 pers.
Ingrediënten
  • 320 milliliter gezouten boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 10 milliliter vanille-extract
  • 455 gram bloem
  • 7,5 gram baking soda
  • 2,5 gram zout
  • 240 gram chocolade druppels
  • 24 grote marshmallows, gehalveerd
  • 6 chocolade repen, gebroken in kleine stukjes
  • 1 pak digestive koekjes

Een recept om je vingers bij af te likken

Heb je zin in iets zoets, maar weet je niet wat? Grote kans dat deze S’mores koekjes met marshmallow-vulling jouw zoete trek stopt. Deze smakelijke koekjes vragen de nodige techniek, maar zijn het zeker waard om te proberen. En ondertussen niet van de ingrediënten snoepen hè!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de S’mores koekjes met marshmallow-vulling:

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek twee grote bakplaten met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker en bruine suiker in een grote kom. Mix met een handmixer tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren en vanille-extract toe en mix dit tot een luchtig mengsel.
  • Pak een andere grote kom en doe hier de bloem, bakpoeder en zout in. Klop dit samen tot een geheel.
  • Voeg het droge mengsel langzaam aan het botermengsel toe. Klop dit samen zodat alles goed gemixt is. Doe de chocolade druppels erbij en meng alles nog een keer door elkaar. Zet de mix daarna in de koelkast.
  • Snijd elke marshmallow doormidden en breek de chocoladerepen en de digestive koekjes in kleine stukjes van ongeveer een centimeter.
  •  Pak een ijslepel (of een eetlepel) en schep het deeg in platte bolletjes op de bakplaat. Leg de stukjes koek, chocolade en marshmallow er bovenop. Voeg daarna nog een schep met koekjesdeeg toe aan de bovenkant. Vorm het geheel in een bol.
  • Herhaal de vorige stap voor elk koekje en zorg ervoor dat de koekjes minimaal 5 centimeter van elkaar liggen. Zet de bakplaten daarna 15 tot 20 minuten in de koelkast.
  • Bak de koekjes 9 tot 11 minuten op 190°C. Haal ze uit de oven als alle marshmallow in het midden gesmolten is en het koekje goudbruin begint te worden. Laat het goed afkoelen voordat je het serveert.
  • Eet smakelijk!

Wil je zien hoe je dit recept maakt? In onderstaande filmpje wordt het stap voor stap uitgelegd!

Ook lekker: chocoladekoekjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Spaceships & Laser beams | Beeld: Videostill Spaceships & Laser beams