Ingrediënten
  • Rubberen spatel
  • Muffin bakvorm
  • 2 rijpe bananen
  • 1 groot ei (op kamertemperatuur)
  • 80 milliliter plantaardige olie
  • 100 gram suiker
  • 60 milliliter volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 0,25 theelepel zout
  • 50 gram chocoladehagelslag
  • Bakspray
  • 90 gram chocolade chips
  • 150 milliliter slagroom (warm)
Jasmijn
120 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Rubberen spatel
  • Muffin bakvorm
  • 2 rijpe bananen
  • 1 groot ei (op kamertemperatuur)
  • 80 milliliter plantaardige olie
  • 100 gram suiker
  • 60 milliliter volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 0,25 theelepel zout
  • 50 gram chocoladehagelslag
  • Bakspray
  • 90 gram chocolade chips
  • 150 milliliter slagroom (warm)

Fruit en chocolade: altijd een lekkere combi

Dol op chocolade, bananen én muffins? Dan is dit recept een echte topper. Je maakt hiermee eenvoudig een heerlijk zoete en zachte snack voor een grote groep mensen. Bovendien zit er veel fruit in, dus is het nog gezond ook 😉 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Niet het standaard recept

Soms heb je zin om muffins te maken, maar word je niet warm van de ‘standaard’ muffinrecepten. Dan is dit een uitkomst, want het is net wat anders dan anders. De muffins bestaan namelijk deels uit banaan én zijn gevuld met een heerlijke chocoladesaus. Ideaal als je van lekker zoete snacks houdt. Met dit recept maak je bovendien maar liefst twaalf muffins, waardoor je er een hele groep mensen blij mee kunt maken. Wanneer ga jij ermee aan de slag?

De muffins bakken

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de bananen en plet ze in een grote kom met een vork.
  • Voeg het ei, de plantaardige olie, de suiker, de melk en het vanille-extract aan de kom toe.
  • Roer alles goed door, net zolang totdat het één deeg is.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout aan het beslag toe.
  • Roer alles nog een keer goed door.
  • Giet de chocoladehagelslag door het beslag heen en roer het geheel voorzichtig door met een rubberen spatel.
  • Spray de bakspray op de muffin bakvorm en verdeel het deeg over de cups.
  • Schuif de bakvorm de oven in en bak de muffins in 20 tot 25 minuten lichtbruin.
  • Controleer of de muffins klaar zijn door een tandenstoker in een van de muffins te steken.
  • Als de tandenstoker schoon is wanneer je hem weer uit de muffin trekt, zijn de muffins klaar.

De chocoladesaus toevoegen

  • Verwarm de slagroom in de magnetron.
  • Leg de chocoladechips in een warmtebestendig schaaltje en giet de warme slagroom eroverheen.
  • Mix de slagroom en de chocoladechips goed door elkaar, net zolang totdat het een glad geheel is.
  • Druk met een houten lepel een gat in het midden van elke muffin.
  • Laat de muffins goed afkoelen en vul ze met het chocolademengsel.
  • Zet de bakvorm in de koelkast en laat de muffins minstens een uur afkoelen.
  • Haal de muffins uit de bakvorm en geniet ervan!

Lees ook: Handig: met deze tips kun je langer van je muffins genieten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty