Jaimy Boer

Handig!

Niets is lekkerder dan versgebakken muffins. Van fudgy banaan-chocolade muffins tot een hartige muffin met kaas: je kunt ons ervoor wakker maken. Maar hoe zorg je ervoor dat ze de dag erna net zo lekker smaken? Met deze handige tips geniet je voortaan veel langer van je muffins. Lees gauw verder!

1. Droge muffins

Heb je net een nieuwe batch muffins gemaakt, maar wil je ze nog even bewaren? De dag erna kunnen de muffins ietwat droog smaken. Gelukkig kun je dit gemakkelijk oplossen door de bovenkant te besprenkelen met water voor je ze opeet. Plaats ze daarna in een papieren zak en laat ze vijf tot tien minuten warm worden in de oven. Door de hitte gaat het water stomen en smaken je muffins weer heerlijk smeuïg.

2. Bewaar ze apart

Het lijkt makkelijk om de overgebleven muffins bij de andere koeken te gooien, maar dit kun je beter niet doen. Hierdoor zullen ze snel uitdrogen en worden je koekjes ook minder knapperig. Bewaar ze daarom in een aparte trommel.

3. In de vriezer

Als je langer van je muffins wilt genieten, dan is het zeker aan te raden om ze in de vriezer te bewaren. Dit doe je in een luchtdichte plastic zak en bij voorkeur apart. Als je nu een muffin nodig hebt, kun je hem makkelijk uit de vriezer pakken. Even een paar minuten in de oven en je hebt een heerlijke snack!

4. Laat het beslag een nachtje staan

Een tip van bakkers: laat je muffinbeslag een nachtje in de koelkast staan. Door het te laten rusten, krijgt het een veel krachtigere smaak en komen ze nog mooier uit de oven. Dit komt doordat het zetmeel in de bloem meer tijd heeft om het vocht uit de eieren en de vloeistof in het beslag op te nemen. Hierdoor zet het zetmeel op en krijg je een veel dikker beslag.

Lekker recept: luchtige appel-kaneelmuffins met streusel-topping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Isabella