Redactie Kookfans
Ingrediënten
  • 1 groot pak speculaasjes
  • 600 milliliter slagroom
  • zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • pot speculoos-pasta

Wie moet dit zeker proberen?

Wanneer er iemand jarig is zet je graag een lekkere taart op tafel. Maar altijd weer diezelfde appeltaart, kwarktaart of vlaai gaat natuurlijk vervelen. Daarom: een slagroomtaart met speculaas en/of speculoos. Een originele, smakelijke taart die bovendien een lust voor het oog is. En: ook geschikt als er niemand jarig is, natuurlijk.

Zo maak je de taart

  • Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker.
  • Doe de pot speculoospasta in de magnetron tot deze zo goed als vloeibaar is. Let wel op dat je niet per ongeluk stukjes folie in of op de speculoospot laat zitten.
  • Bedek de bodem van een schaal met een laag koekjes. Doe hier een laag slagroom overheen en giet hier wat druppels speculoospasta overheen.
  • Herhaal dit met laagje na laagje tot de schaal vol is of je ingrediënten op zijn. Zorg wel dat de bovenste laag slagroom is. Ook kun je wat speculaasjes achter de hand houden om me te versieren.
  • Pak een spuitzak en vul deze met een beetje van de speculoospasta. Trek hiermee strepen over de breedte van de schaal.
  • Trek nu met een vork of satéprikker over de lengte van de schaal afwisselend een streep naar boven, en dan weer een streep naar onder door de slagroom en speculoos. Zo krijg je een mooi marmer-effect.
  • Zet de schaal met de tiramisu nu minstens zes uur in de koelkast.
  • Verkruimel een paar van de overgebleven speculaasjes en versier hiermee vlak voor het serveren de randen van de schaal.
  • Eet smakelijk!

 

Lees ook: Aha: dit is hoe je het best slagroom klopt met een garde

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Favorflav, Instagram @walla_abueid | Beeld: Videostills