Ingrediënten
  • 455 gram gemalen rundvlees
  • 1 eetlepel burgersaus
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sjalot, fijngehakt
  • 6 (mini) bolletjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 plakjes cheddarkaas, in vieren gesneden
  • 1/2 krop sla, in vierkantjes van 1 centimeter gesneden
  • 9 cherrytomaten, gehalveerd
  • 6 rode uien
  • 18 plakjes augurk
  • Ketchup
  • 2 avocado's
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 6 spiesjes
Fabiën
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram gemalen rundvlees
  • 1 eetlepel burgersaus
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sjalot, fijngehakt
  • 6 (mini) bolletjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 plakjes cheddarkaas, in vieren gesneden
  • 1/2 krop sla, in vierkantjes van 1 centimeter gesneden
  • 9 cherrytomaten, gehalveerd
  • 6 rode uien
  • 18 plakjes augurk
  • Ketchup
  • 2 avocado's
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 6 spiesjes

Een cheeseburger, maar dan op een stokje!

Er zijn van die dagen dat je het even niet zo nauw moet nemen met je dieetregels. Zo’n zogeheten cheatday kan heel fijn zijn en af en toe is het leuk om iets nieuws te proberen. Fan van een cheeseburger? Probeer dan deze cheeseburger-spiesjes eens. Eet smakelijk!

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Meng in een grote kom gehakt/rundvlees met de Worcestershiresaus, zout, peper, knoflookpoeder en sjalot tot het net gemengd is.
  • Kneed en meng het rundvleesmengsel en maak 18 balletjes van (ongeveer 1-1½ eetlepel elk) en druk ze plat tot kleine lapjes van 1 centimeter dik.
  • Maak met bijvoorbeeld een ronde koekjesvorm kleine rondjes van elk broodje.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de broodjes, met de snijkant naar beneden, gedurende 20 seconden of tot ze goudbruin zijn. Zet vervolgens apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan. Voeg in kleine groepen de runderlapjes toe en bak ze 90 seconden. Draai ze om en zet het vuur op middelhoog.
  • Leg een kwart plakje cheddar op elk lapje en bak nog 90 seconden, of tot de kaas gesmolten is en de lapjes gaar zijn. Haal uit de pan en herhaal dit met de rest van de pasteitjes en de kaas.
  • Maak de avocadodip: meng in een blender het avocadovruchtvlees, de Griekse yoghurt, mayonaise, knoflook, limoensap en zout. Blend op hoge snelheid gedurende 1-2 minuten, tot een gladde massa. Breng op smaak met meer zout.
  • Maak de spiesjes klaar: Rijg een geroosterd bodembroodje aan een spiesje, gevolgd door een runderlapje, een stukje sla, een halve tomaat, een stukje rode ui, en een schijfje augurk. Herhaal het stapelen van de ingrediënten van de biefstuk tot de augurk nog twee keer, eindig met een broodje. Herhaal dit om nog 5 spiesjes te maken.
  • Serveer de spiesjes direct met de avocadodip en ketchup om te dippen. En enjoy!

Tip: vergeet niet om stokjes te halen om de cheeseburger-spiesjes aan te rijgen!

Lees ook: Makkelijk én feestelijk: deze cheeseburger beef wellington is echte showstopper!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty