Ingrediënten
  • Voor de korst:
  • 75 gram kruimels van digestive koekjes
  • 45 gram havermout
  • 50 gram bruine zoetstof (of bruine suiker)
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • Voor de cheesecake:
  • 2 blokken roomkaas, verzacht
  • 50 gram bruine zoetstof (of bruine suiker)
  • 50 gram zoetstof (of suiker)
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Snufje gember
  • 2 middelgrote appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes
  • Voor de topping:
  • 32 gram bloem
  • 22 gram havermout
  • 50 gram zoetstof (of bruine suiker)
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Snufje kaneel
150 min.
16 pers.

We kunnen niet wachten om hier onze tanden in te zetten!

Appeltaart is lekker, cheesecake is lekker. Maar weet je wat nog lekkerder is? Mini appeltaart-cheesecakes. Jazeker, dit recept heeft het beste van beide werelden. Ideaal als toetje, maar kan uiteraard ook voor bij de koffie. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de mini appeltaart-cheesecake:

Voor de korst:

  • Verwarm de oven voor op 176 ºC.
  • Zet een bakvorm voor muffins klaar met in elk vormpje een papieren muffinhouder.
  • Meng in een middelgrote kom de kruimels van de digestive koekjes, de zoetstof en de gesmolten boter.
  • Schep ongeveer 1 eetlepel mengsel in elke voering en druk het stevig aan zodat er een korst gevormd wordt.

Voor de cheesecake:

  • Klop de roomkaas en zoetstoffen in een grote kom met een handmixer tot het een gladde massa is.
  • Voeg de eieren en vanille toe en klop dit samen.
  • Klop de maïzena, kaneel en gember erdoor. Vouw vervolgens de appels door het mengsel.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de korstjes.

Voor de topping:

  • Meng in een middelgrote kom bloem, haver, zoetstof, gesmolten boter en kaneel.
  • Strooi dit over de cheesecakes.
  • Bak tot de topping goudbruin is en de cheesecakes net gaar zijn, dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
  • Laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens in de koelkast tot het afgekoeld is. Dit duurt minimaal 2 uur.
  • Serveer op gebaksborden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pepernootrotsjes met Baileys

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • Voor de korst:
  • 75 gram kruimels van digestive koekjes
  • 45 gram havermout
  • 50 gram bruine zoetstof (of bruine suiker)
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • Voor de cheesecake:
  • 2 blokken roomkaas, verzacht
  • 50 gram bruine zoetstof (of bruine suiker)
  • 50 gram zoetstof (of suiker)
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Snufje gember
  • 2 middelgrote appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes
  • Voor de topping:
  • 32 gram bloem
  • 22 gram havermout
  • 50 gram zoetstof (of bruine suiker)
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Snufje kaneel