Het antwoord zal je verbazen

Wanneer je denkt aan verantwoord snacken, dan is een koekje dat zichzelf adverteert als ‘bewuste snack’ vol proteïne een goede optie, toch? Je zou in elk geval denken dat je een bewuste keuze maakt met een proteïnesnack versus bijvoorbeeld een McDonald’s cheeseburger. Maar in deze viral TikTok legt personal trainer Laura Ghiacy beide producten eens onder een vergrootglas en daar kwam een verrassende conclusie uit.

Gezond snacken

We zijn bijna allemaal wel in meer of mindere mate bezig met bewust eten. De ene dag een vette hap betekent de volgende dag een lichte maaltijd. Of een extra bezoekje aan de sportschool. Met alle gezondheidsproducten op de markt hóeft bewust snacken niet moeilijk te zijn, toch? Maar schijn bedriegt, ontdekte ook TikTokker Laura Ghiacy.

Proteïnesnacks

De echte workout-fanaten zullen ongetwijfeld wel eens een proteïnesnack wegwerken. De eiwitten helpen bij het opbouwen van spiermassa en zijn daarom erg geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. Er zijn dan ook steeds meer snacks met extra proteïnen op de markt. Laura Ghiacy legt echter uit dat het heel makkelijk is om voor marketingtrucjes van dit soort producten te vallen. “Ik ga hier zo veel kritiek op krijgen”, begint ze haar video. “Maar ik ga kijken of een proteïnekoekje gezonder is dan een cheeseburger van McDonald’s.”

@lauraghiacy

IS A PROTEIN COOKIE HEALTHIER THAN A @McDonald’s CHEESEBURGER? #protein #cheeseburger #healthyeating #balance #fitnesstiktok

? original sound – Laura Ghiacy

De vergelijking

In de video, die inmiddels meer dan 2,6 miljoen keer geliked is en bijna 27.000 reacties heeft, gaat Ghiacy van beide producten na wat de voedingswaarden zijn. Zo blijkt dat er in het proteïnekoekje 16 gram eiwitten zit, terwijl dat in de cheeseburger 15 gram is. Een miniem verschil dus. Ook op andere vlakken blijkt de cheeseburger het bijna even goed of zelfs béter te doen dan het koekje. Zo bevat het koekje 12 gram vet versus 13 gram in de burger en heeft het koekje een forse 59 gram aan koolhydraten tegenover 32 gram in de McDonald’s-lekkernij. Ook bevat het koekje maar liefst 25 gram suiker en heeft de cheeseburger slechts 7 gram suiker. En tenslotte, als klap op de vuurpijl: 420 kilocalorieën in het koekje, versus ‘slechts’ 300 in de cheeseburger. “Ik ga er vandoor, lekker mijn cheeseburger opeten”, besluit Ghiacy haar video.

Lees ook: Bewuster eten? Zo ziet een bord met 100 calorieën eruit

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Laura Ghiacy @ TikTok | Beeld: Unsplash, Christian Wiediger