09 april 2019
20 min.
4 pers.

Deze kipsalade is lekker op een wrap of een toastje

We zijn dol op slaatjes voor op brood, op toastjes of op een wrap. Je kunt ze kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken! Deze romige kipsalade heeft iets meer bite dan een slaatje uit het koelvak van de supermarkt, waardoor hij extra lekker is op een volkoren wrap of een geroosterde boterham. Eet je koolhydraatarm, prik hem dan gewoon zo op!

Lekker fris!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kipsalade:

  • Bak de kipfilet in zo’n 10 tot 12 minuten gaar. Je kunt ook de grillpan of de oven gebruiken om de kip klaar te maken.
  • Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in kleine stukjes.
  • Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en snipper de rode ui.
  • Doe de kipfilet, bleekselderij, rode ui, mayonaise, peper en zout in een kom en meng.
  • Proef en voeg eventueel nog wat meer peper en zout toe. Je kunt ook variëren met je favoriete kruiden en specerijen of meer mayonaise toevoegen om het romiger te maken.
  • Doe de kipsalade op een wrap, geroosterde boterham of toastjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: wrap met romige tonijnsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Clean & Delicious | Beeld: Videostill Clean & Delicious 

Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • 50 gram bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel zout
  • Snuf peper