Poepbacterie E. coli op carpaccio gevonden van deze supermarkt

10 april 2019

De supermarkt roept de carpaccio per direct terug

De poepbacterie E. coli is gevonden op de carpaccio van supermarktketen Hoogvliet. Consumenten die onlangs de carpaccio hebben gekocht worden door de supermarkt dringend verzocht om het product niet te consumeren en direct terug te brengen naar een van de Hoogvliet-filialen.

Op het rauwe vleesproduct is de poepbacterie E. coli ontdekt.

Carpaccio Hoogvliet

De supermarkt heeft bekend gemaakt dat het gaat om de carpaccio van 100 gram met de houdbaarheidsdatum 12 april 2019 en batchcode 18782353. Tijdens een controle bleek dat mogelijke aanwezigheid van de E. coli bacterie geconstateerd is. Met het oog op de veiligheid van haar klanten heeft Hoogvliet uit voorzorg besloten de producten uit de winkels te verwijderen. Consumenten worden verzocht om de carpaccio niet te consumeren en terug te brengen naar de een van de winkels. De klanten krijgen hun aankoopbedrag retour.

Poepbacterie E. coli

Een product dat met de E. coli bacterie besmet is en niet door en door verhit is, kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Carpaccio wordt veelal rauw gegeten en daarom valt dit product onder de risicogroep dat besmet kan raken met de E. coli bacterie. Met name mensen met een lage weerstand, zoals ouderen, zieken, zwangere vrouwen en jonge kinderen lopen een hoog gezondheidsrisico wanneer ze in aanraking komen met de bacterie.

Lees ook: Dit is waarom je aardappelen niet in de koelkast moet bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!  
Bron: Hoogvliet | Beeld: Pixabay