Sara Bergsma
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 480 milliliter water
  • 170 gram quinoa
  • 80 gram verse spinazie
  • 1 komkommer
  • 4 Roma tomaten
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Geef je lichaam een energieboost!

De afgelopen jaren heeft quinoa aan populariteit gewonnen en dat is begrijpelijk! Quinoa is namelijk rijk aan eiwitten, vezels, foliumzuur en magnesium. Ben je op zoek naar een simpel recept voor een quinoa salade? Dan ben je hier aan het goede adres. 

Zo ga je te werk:

  • Snijd de verse spinazie grof en de komkommer, tomaten en avocado in gelijkmatige blokjes.
  • Breng in een steelpan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de hier de quinoa aan toe, dek af en laat 15 minuten op staan.
  • Als het water is opgenomen, doe je de quinoa in een middelgrote kom om af te koelen tot kamertemperatuur. Roer de quinoa nog even goed door als deze is afgekoeld.
  • Zet de kom met quinoa voor 20 minuten in de koelkast.
  • Voeg daarna de spinazie, komkommer, tomaat en avocado toe aan de quinoa en meng goed door.
  • Voeg als laatste het citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak toe en meng opnieuw.
  • Geniet ervan!

Extra’s

Mocht je je salade nét even die extra smaaksensatie willen geven, dan zijn er een aantal ingrediënten die je nog kunt toevoegen. Wij vinden het bijvoorbeeld lekker om de salade te combineren met blokjes feta, geroosterde pijnboompitten, geroosterde kikkererwten of gebakken vega kip!

Ook lekker: Heerlijk recept: zalm Wellington

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock