Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 240 milliliter melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels kaneel
  • Halve theelepel zout
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 105 gram bloem
  • 2 grote appels, geschild
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • Poedersuiker
  • Anti-aanbakspray
Dorien Ypma
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 240 milliliter melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels kaneel
  • Halve theelepel zout
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 105 gram bloem
  • 2 grote appels, geschild
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • Poedersuiker
  • Anti-aanbakspray

Hmmm!

Hoewel we deze week nog even van de zomerse temperaturen kunnen genieten, kun je dit gerecht zeker niet overslaan. Het recept combineert de smaken van appel en kaneel tot een heerlijk ovengebakken lekkernij. Een ware traktatie als ontbijt, lunch of diner die ook nog eens gezond is. Klaar? Pannenkoeken bakken maar!

Zo maak je appel-kaneel pannenkoekjes

  • Meng de eieren, melk en vanille-extract in een grote kom tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de bloem, kristalsuiker, kaneel en het zout toe en klopt het tot een glad mengsel.
  • Verdeel het beslag in een luchtdichte kom en zet het in de koelkast. Het mengsel kun je maximaal twee dagen bewaren.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet een bakvorm van 9 x 13 cm in met anti-aanbakspray.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • Snijd de appels in dunne schijfjes en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de appelschijfjes met gesmolten boter.
  • Bak de appelschijfjes gedurende 10 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Laat de schijfjes ongeveer 10-15 minuten afkoelen.
  • Haal het beslag uit de koelkast en verdeel het mengsel in de ingevette bakvorm.
  • Leg de gebakken appelschijfjes in overlappende rijen op het beslag.
  • Bak de pannenkoekjes gedurende 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi de pannenkoekjes met poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Te lekker om niet te proberen: bananen tiramisu

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock