Vivian

Pas op dat je kip niet te lang bewaart

Niets zo makkelijk als op maandag lekker veel koken, zodat je op dinsdag en woensdag kunt genieten van kliekjes. Maar kan dit eigenlijk wel als er kip door je gerecht zit? Wij vertellen je hoelang je gebakken kip in je koelkast kunt bewaren.

Rauwe kip

We weten allemaal dat we op moeten passen bij het bereiden van rauwe kip. Rauwe kip kan namelijk de salmonellabacterie bij zich dragen, een van de grootste veroorzakers van voedselvergiftiging. Doe daarom altijd kip als laatste in je winkelmandje en thuis als eerste in de koelkast en bak de kip totdat-ie helemaal wit vanbinnen is. Het is het veiligst om het vlees bij een koelkasttemperatuur van 4,5°C of kouder te bewaren. Gebruik de kip het liefst zo snel mogelijk, maar zeker binnen twee dagen.

Bereide kip

Hoe zit dat nou met kip die al wél bereid is? Ook daarmee is het oppassen geblazen. Laat de restjes nooit langer dan twee uur buiten de koelkast staan. Zorg ook hierbij ervoor dat je koelkast 4,5°C of kouder is. Zo kun je de kip zo’n drie tot vier dagen bewaren. Eet je het vlees niet binnen die dagen op? Dan kun je het beter in de vriezer bewaren. Daar blijft het tot zo’n drie maanden goed.

Lees ook: Probeer deze 7 fouten bij het ontdooien van etenswaren te vermijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pexels, Harry Dona