Ingrediënten
  • 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
  • 240 milliliter bouillon
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gram risottorijst
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 50 milliliter slagroom
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de knoflooptopping:
  • 50 gram roomboter
  • Snufje zout
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 30 gram panko
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Rasp van een halve citroen
  • 20 gram Parmezaanse kaas
40 min.
2 pers.

Om je vingers bij af te likken!

Waar je ons ‘s nachts voor wakker mag maken? Een romige risotto. Deze tomatenrisotto met knoflooktopping is daar een goed voorbeeld van. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om deze risotto te maken. Nieuwsgierig geworden? Lees snel hoe je deze heerlijke maaltijd maakt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe maak je de tomatenrisotto?

  • Doe de tomatenblokjes, bouillon en tomatenpuree in een kom en roer tot alles is vermengd. Verhit het mengsel vervolgens in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Sauteer de ui zo’n 5 minuten, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de risottorijst in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk de witte wijn in de pan en roer door.
  • Voeg een soeplepel tomatenbouillon toe als de witte wijn volledig is opgenomen. Voeg opnieuw een soeplepel bouillon toe als de bouillon helemaal is opgenomen en roer regelmatig door. Herhaal tot de tomatenbouillon op is.
  • Proef de risotto. De risotto hoort nog een beetje hard te zijn. Voeg wat extra water toe als de risotto nog heel hard is.
  • Draai het vuur laag en laat de risotto rustig pruttelen.
  • Maak ondertussen de knoflooktopping.
  • Smelt de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het zout toe en roer 30 seconden door.
  • Voeg de panko toe en roer tot alles goed is vermengd. Bak de panko tot de kruimels goudbruin zijn geworden. Roer regelmatig door.
  • Draai het vuur uit en voeg de peterselie, citroenrasp en parmezaanse kaas toe. Roer een laatste keer goed door.
  • Terug naar de risotto: schenk de slagroom bij de risotto, voeg de parmezaanse kaas toe en doe het citroensap in de pan. Roer tot alles goed is vermengd en breng de risotto op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de tomatenrisotto over de borden en verdeel de knoflooktopping over de risotto. Geniet ervan!

Ook lekker: Zomerse risotto vol groenten en met citroen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Kitchen Sanctuary | Beeld: Videostill 

 

Ingrediënten
  • 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
  • 240 milliliter bouillon
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gram risottorijst
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 50 milliliter slagroom
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de knoflooptopping:
  • 50 gram roomboter
  • Snufje zout
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 30 gram panko
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Rasp van een halve citroen
  • 20 gram Parmezaanse kaas