Vivian
5 + 40 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 18 kleine augurken
  • 1 blok (230 gram) roomkaas
  • 113 gram cheddar, geraspt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 12 plakjes bacon, in drie stukjes gesneden

Heel simpel, maar zo lekker

Haricots verts, varkensgehakt en augurk hebben één ding gemeen: ze worden allemaal net wat lekkerder als ze gerold zijn in bacon. Deze rolletjes augurk met bacon en roomkaas zijn de ideale snack voor tijdens een borrel of om als side dish te serveren. Een beetje zoet, een beetje zuur en een beetje zout is een gouden combinatie in ons boek. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de rolletjes augurk met bacon en roomkaas:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de augurken doormidden en schep de binnenkant eruit. Gooi de binnenkant weg.
  • Roer de roomkaas, cheddar en knoflook door elkaar in een klein schaaltje.
  • Vul de augurken met het roomkaasmengsel. Wikkel hier vervolgens een plakje spek omheen.
  • Leg de augurken op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak tot de augurken warm zijn en de bacon knapperig is, zo’n 18 minuten.
  • Serveer gelijk.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Augurken met jam of chips met chocosaus: de gekste combinaties getest

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Delish