Ingrediënten
  • 1 fijngehakt wit ui
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 1 versneden prei
  • 250 gram arboriorijst
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 4 eetlepels edelgist
  • 300 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 150 gram diepvrieserwtjes
  • Citroensap van één citroen
  • 4 eetlepels pesto
  • een halve eetlepel geraspte citroenschil
  • zout en peper
35 min.
4 pers.

Deze risotto is licht en perfect voor de zomer

Zin in risotto, maar zie je het niet zitten om met de warmte zo’n zware rijstmaaltijd naar binnen te werken? Dan is deze frisse risotto met citroen een heerlijk zomerse variatie op de Italiaanse klassieker.

Voor gebruikers van de mobiele versie van onze website staat de lijst ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de risotto met citroen

  • Doe wat olie in een middelgrote pan en stoof de ui en de look goudbruin. Voeg vervolgens de prei toe, en bak 2 minuten.
  • Doe nu de arboriorijst erbij. Laat dit 1 minuut de smaak opnemen.
  • Voeg de groentebouillon, amandelmelk, het edelgist en de bloemkoolrijst toe. Breng langzaam aan de kook.
  • Laat 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuurtje en roer nu en dan door. Let op: zorg dat er altijd genoeg vocht in de pan zit. Voeg extra water of amandelmelk toe indien nodig.
  • In de laatste 4 minuten van bovenstaande stap voeg je de diepvrieserwtjes, citroensap en pesto toe.
  • Haal de pan van het vuur en schep de risotto op de borden.
  • Sprenkel wat geraspte citroenschil over de risotto.
  • Voilà, eet smakelijk!

Tip: probeer het recept ook eens met een vegan pesto. Dan is je risotto helemaal veganistisch! Ook kun je variëren met de groenten die je erin stopt. Lekker veelzijdig dus, deze risotto.

Lees ook: Koken als een pro: zo maak je echt goede risotto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Pixabay, congerdesign

Ingrediënten
  • 1 fijngehakt wit ui
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 1 versneden prei
  • 250 gram arboriorijst
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 4 eetlepels edelgist
  • 300 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 150 gram diepvrieserwtjes
  • Citroensap van één citroen
  • 4 eetlepels pesto
  • een halve eetlepel geraspte citroenschil
  • zout en peper