Christel
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 6 eieren, hardgekookt
  • 20 gram mayonaise
  • 30 gram zure room
  • 2 theelepels citroensap
  • 20 à 30 gram pesto
  • Zout en peper, naar smaak
  • Pijnboompitten, ter garnering

Heerlijk als hapje!

Gevulde eieren mogen bij veel borrels niet ontbreken. Het leuke aan gevulde eieren is dat je ze op veel verschillende manieren kunt maken. Dit keer maakten we gevulde eieren met pesto en pijnboompitten. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe maak je de gevulde eieren met pesto?

  • Snijd de hardgekookte eieren in de lengte doormidden.
  • Lepel de eierdooiers uit het eiwit en doe de eierdooiers in een kom. Prak de eierdooiers fijn.
  • Voeg de mayonaise, zure room en het citroensap toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe de pesto bij het eierdooiermengsel en meng goed.
  • Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en roer een laatste keer.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op een middelhoog vuur. Laat de pijnboompitten afkoelen.
  • Verdeel het eierdooiermengsel gelijkmatig over de eiwitten en sprenkel de pijnboompitten eroverheen.
  • Geniet van je gevulde eieren met pesto!

Ook lekker: Romige tomatenrisotto met knoflooktopping

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Wyse Guide | Beeld: Videostill