Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vergine
  • 1 middelgrote gele ui, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 360 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 120 milliliter verse slagroom
  • 5 gram verse basilicum, grof gehakt + extra voor de garnering
  • Zout en peper naar smaak
  • Flinke snuif rode pepervlokken
  • 450 gram bucatini-pasta
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 225 gram burrata
Redactie Kookfans
15 + 30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vergine
  • 1 middelgrote gele ui, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 360 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 120 milliliter verse slagroom
  • 5 gram verse basilicum, grof gehakt + extra voor de garnering
  • Zout en peper naar smaak
  • Flinke snuif rode pepervlokken
  • 450 gram bucatini-pasta
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 225 gram burrata

Romig en zacht, zoals de Italianen ‘m zelf ook maken!

Een vakantie naar Italië? Dat betekent cultuur snuiven, genieten van de omgeving, én natuurlijk smullen van alle Italiaanse lekkernijen. Als een reisje naar bella Italia niet op de planning staat, haal je met dit recept gewoon een beetje Italië naar je eigen keuken. Deze romige tomatenpasta is helemaal af met de heerlijke burrata erbij. Aan de slag!

Zo maak je de tomatenpasta met burrata

  • Zet een diepe koekenpan op middelhoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Bak de stukjes ui ongeveer 5 minuten tot deze zacht zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer nog ongeveer een minuut door. Voeg vervolgens de tomatenpasta toe en roer rond, zodat de ui er goed mee bedekt raakt.
  • Voeg nu de cherrytomaatjes toe en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken, tot er net barstjes in ontstaan. Doe vervolgens de tomatenblokjes, slagroom en basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper en voeg de pepervlokken toe.
  • Breng het geheel nu aan de kook. Hierna draai je het vuur omlaag, zodat de saus blijft sudderen. Roer af en toe door tot de saus ingedikt is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Zet ondertussen een grote pan met zout water op het vuur en breng aan de kook. Doe de pasta hierin en kook deze volgens de instructies op de verpakking al dente. Giet af.
  • Doe nu de pasta en de Parmezaanse kaas bij de saus in, en hussel door elkaar.
  • Serveer de pasta in kommen of borden en garneer met basilicum, Parmezaanse kaas en natuurlijk de burrata.
  • Eet smakelijk!

Tip: de echte burrata-ervaring is natuurlijk dat je het romige kaasje opensnijdt over je pasta. Hiervoor kun je ook verpakkingen vinden met meerdere kleine bolletjes burrata. Zo kun je de smakelijke kaas makkelijk verdelen!

Lees ook: Recept: romige pasta uit de oven met zalm en asperges

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: iStock