Ingrediënten
  • 350 gram penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 lente-uien
  • 150 milliliter slagroom
  • 125 gram crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram asperges
  • 150 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram parmezaanse kaas
Sanne
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 lente-uien
  • 150 milliliter slagroom
  • 125 gram crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram asperges
  • 150 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram parmezaanse kaas

Pasta-inspiratie nodig voor vanavond?

Pasta is één van onze lievelingsgerechten. Daarom is het altijd goed om weer eens wat variatie aan te brengen in onze standaard pastarecepten. Kies eens voor deze heerlijke pasta uit de oven met zalm en asperges. Een geweldige combinatie door de romige saus die alles bij elkaar brengt. Je kunt de penne overigens ook vervangen door een andere pasta die jij in huis hebt. Staat ‘ie al bij jou op het weekmenu?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ovenpasta:

  • Snijd de lente-uien fijn en de asperges in grove stukken. Trek de zalmfilet uit elkaar met een vork, zodat je schilfers overhoudt. Rasp ook alvast de parmezaanse kaas en de citroen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta in een pan met gezouten water twee minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Bewaar een kopje kookvocht en giet af.
  • Als de pasta bijna gaar is, verwarm je de olie in de braadpan op middelhoog vuur en bak je de lente-uitjes één minuutje.
  • Voeg de uitgelekte pasta, slagroom, crème fraîche en ongeveer de helft van het achtergehouden kookvocht toe en kook, terwijl je blijft roeren, twee minuten tot de saus dikker wordt.
  • Voeg de doperwten, zalm, asperges, citroenschil, dille, eventueel kappertjes en voldoende van het kookvocht toe om een lichte saus te maken en roer alles goed om. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel de parmezaanse kaas over de pasta en zet de braadpan in de oven gedurende vijftien tot twintig minuten, tot het borrelt en goudbruin is. Serveer met partjes citroen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: romige citroenkip met asperges

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delicious | Beeld: Videostill Delicious