Redactie Kookfans

Altijd ijskoffie bij de hand met deze lifehack!

In de ochtend doen we niets liever dan de dag beginnen met een goede kop koffie. Maar eerlijk is eerlijk: met temperaturen die de pan uit rijzen, gaat zo’n warme drank er niet altijd even lekker in. IJskoffie is dan een smakelijke oplossing, maar we hebben niet altijd tijd om zo’n pot koffie af te laten koelen ‘s ochtends. Gelukkig heeft (hoe kon het ook anders) TikTok de oplossing.

IJskoffie lifehack

Een lekkere ijskoffie op z’n tijd gaat er altijd in bij de redactie. Van een cold brew met gezouten vanille, tot de bijzondere coffee & tonic. Helemaal nu het steeds warmer wordt, is een gekoelde dosis cafeïne extra welkom! Maar elke dag langs je lokale koffiehuis? Dat tikt flink aan. En om nu iedere ochtend een uur te moeten wachten tot je bakkie troost lekker gekoeld is, is ook geen optie. Er is gelukkig een handige lifehack voor dit probleem.

IJs in je koffie, of koffie in je ijs?

In plaats van elke ochtend een verse pot koffie te zetten, raadt TikTokker Katie Lopynski aan om een flinke pot koffie te zetten en deze vervolgens in te vriezen als ijsblokjes. Hierdoor blijft je koffie vers en behoud je die heerlijke koffiesmaak. Bewaar je bevroren koffie makkelijk in de vormen voor je ijsklontjes, en voilà: elke ochtend koude koffie.

@katielopynski coffee ice + oat milk? is it just me, or does this get you in the mood? #cuisinebykatie #asmr #coffeeice #simplerecipe ? Sunset – ØDYSSEE & Gatz2Gatz

Latte

En met die ijsklontjes kun je vervolgens precies doen wat je wilt. In haar video mengt Lopynski de ijskoffie bijvoorbeeld met havermelk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere soort melk. Of ga aan de slag met een melkopschuimer. Siroopje erbij, een dot slagroom…zo creëer je je eigen luxe latte-ervaring! Wij zetten in elk geval vast een pot koffie en maken ruimte in onze vriezer…

Lees ook: Recept: opgeklopte ‘Dalgona’ koffie

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NY Post, Ze | Beeld: Unsplash, Pariwat Pannium