Ingrediënten
  • 225 gram roomkaas (bijvoorbeeld monchou)
  • 115 gram geraspte cheddar
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 gele ui (in kleine blokjes)
  • 400 gram bevroren spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 1 doosje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
Redactie Kookfans
40 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram roomkaas (bijvoorbeeld monchou)
  • 115 gram geraspte cheddar
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 gele ui (in kleine blokjes)
  • 400 gram bevroren spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 1 doosje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water

Deze hartige lekkernij is het perfecte verjaardagshapje!

Wanneer er iemand in de familie jarig is, kun je er van uitgaan dat de tafel volstaat met blokjes kaas en toastjes met kruidenboter. Maar wil je nu echt eens uitpakken? Maak dan deze lekkere spinazierolletjes! Ze zijn in een handomdraai klaar en zijn heerlijk hartig op de hapjestafel.

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de romige spinazierolletjes van bladerdeeg:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Doe het ei en het water in een kom en klop deze tot ze goed gemengd zijn.
  • Combineer de zachte roomkaas, de cheddar, knoflookpoeder en het ui in een kom en meng goed.
  • Doe nu beetje bij beetje de spinazie door het mengsel. Zorg dat alles goed gemixt is.
  • Pak nu een bladerdeegvel en bestrijk deze aan beide zijden met het ei-mengsel.
  • Bedek vervolgens één kant met het kaas- en spinaziemengsel.
  • Rol het bladerdeeg op zodat er een spiraal ontstaat. Snijd vervolgens in dikke plakken.
  • Plaats de rolletjes op een ovenschaal en bak 20 minuten lang op 200 graden Celsius, of tot het bladerdeeg een gouden kleur heeft.
  • Even laten afkoelen, en voilà!

Tip: Je kunt heerlijk variëren met de soort kaas die je hiervoor gebruikt! Probeer bijvoorbeeld eens wat Parmezaanse kaas toe te voegen voor een Italiaanse twist.

Lees ook: Recept: superromige maar gezonde pasta met champignons en spinazie

Bron: Chop Secrets | Beeld: Videostill