Ingrediënten
  • 340 gram spaghetti
  • 8 plakken ontbijtspek, gesneden
  • 1 sjalot, gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 500 gram spruitjes, in plakjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Een halve citroen, uitgeperst
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 230 milliliter kippenbouillon (laag in zout)
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • Parmezaanse kaas, voor de garnering
30 oktober 2019
30 min.
4 pers.

Spruitjes door de spaghetti? Dat we daar niet eerder aan hebben gedacht

Ben jij gek op spruitjes, maar zit je thuis met een zogenoemde ‘spruitjeshater’ opgescheept? Dan is dit recept misschien je redding. Door spruitjes met spekjes en een romige pastasaus te combineren, is het bijna onmogelijk om dit niet lekker te vinden. Het is een kwestie van eerst proeven en dan pas oordelen. Wij geven je het recept! 

Wedden dat jij dit vanavond wil eten?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de spaghetti:

  • Bak de spekstukjes in een grote pan zonder olie. Wanneer de spekjes een bruin kleurtje krijgen, voeg je de sjalot en knoflook toe. Bak dit kort mee.
  • Voeg de gesneden spruitjes, peper, zout en het sap van een halve citroen toe. Bak dit voor ± 5 minuten aan.
  • Smelt in een andere pan de boter. Voeg vervolgens de bloem, melk en kippenbouillon toe. Roer goed door op hoog vuur tot het mengsel gaat stollen. Voeg vervolgens de mozzarella en roer dit door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking.
  • Roer de gekookte spaghetti en het spruitjesmengsel door de romige saus.
  • Serveer de pasta en top ‘m af met wat parmezaanse kaas.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Thaise kipfilet met zelfgemaakte pindasaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 340 gram spaghetti
  • 8 plakken ontbijtspek, gesneden
  • 1 sjalot, gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 500 gram spruitjes, in plakjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Een halve citroen, uitgeperst
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 230 milliliter kippenbouillon (laag in zout)
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • Parmezaanse kaas, voor de garnering