Ingrediënten
  • 230 gram ongezouten boter, kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 300 gram bloem
  • 350 gram chocoladestukjes
  • 95 gram walnoten, gehakt
  • Zeezout vlokken, als topping (optioneel)
29 oktober 2019
30 + 5 min.
4 pers.

Deze koekjes zijn binnen no-time klaar

Als het om Airfryer recepten gaat, lijkt er nooit een einde aan te komen. Waar we voorheen dachten dat een Airfryer enkel geschikt was voor het bereiden van vlees of aardappeltjes, bak je er met hetzelfde gemak fantastische chocoladekoekjes in. En met fantastisch bedoelen we dan ook écht fantastisch. Knapperig aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen. Wat wil je nog meer?

Ze zijn ook nog eens in een handomdraai klaar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocoladekoekjes:

  • Mix de boter, kristalsuiker, basterdsuiker goed door elkaar. Voeg vervolgens het vanille-extract, de eieren en een snuf zout toe en mix dit tot een luchtig geheel.
  • Voeg bloem en bakpoeder toe aan het mengsel en mix tot er een glad geheel ontstaat.
  • Roer met een spatel de chocoladestukjes en walnoten door het mengsel.
  • Verwarm de Airfryer voor op 175 °C en bekleed het rekje in de Airfryer met bakpapier. Zorg dat er aan alle kanten ruimte vrij is voor de afvoering van lucht.
  • Laat 2 á 3 scheppen van het deeg op het bakpapier vallen – dit hangt af van de grootte van jouw Airfryer. Druk de scheppen deeg voorzichtig plat met een lepel. Strooi eventueel de zoutvlokken over de koekjes.
  • Bak de chocoladekoekjes voor ±5 minuten tot er een goudbruine kleur ontstaat.
  • Herhaal dit proces tot het koekjesdeeg op is.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Churros-bollen met Nutella chocoladedip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchnn | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 230 gram ongezouten boter, kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 300 gram bloem
  • 350 gram chocoladestukjes
  • 95 gram walnoten, gehakt
  • Zeezout vlokken, als topping (optioneel)