Ingrediënten
  • Voor marinade voor de kipfilets:
  • 4 eetlepels kokosmelk (blik van 400 milliliter totaal)
  • 1,5 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel rode curry kruidenpasta
  • 1 eetlepel zoete sojasaus/ketjap manis
  • 1 eetlepel vissaus
  • Zout naar smaak
  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels pinda- of wokolie om in te bakken
  • Voor de pindasaus:
  • De rest van de kokosmelk
  • 60 gram pindakaas
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel zoete sojasaus/ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel rode curry kruidenpasta
  • 1/2 eetlepel tamarinde puree
  • Zout naar smaak
  • 1 knoflookteen
  • 1 à 2 eetlepels limoensap
  • Verse koriander
  • Limoen in parten ter garnering
  • Rode chilipeper ter garnering
24 oktober 2019
45 min.
4 pers.

Zelfgemaakte kipsaté is toch wel het allerlekkerst!

Kipsaté is heerlijk, maar kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen om zelf te maken. Zo duurt het even om de kip te marineren, aan spiesjes te rijgen en vervolgens te bakken. Er is gelukkig ook een simpele manier om de lekkerste Thaise kipfilet met eigengemaakte pindasaus te maken. Serveer de kip met de pindasaus ernaast of dompel de kip er volledig in onder, de keuze is aan jou!

Een snelle en makkelijke manier om zelf kipsaté te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Thaise kipfilets en zelfgemaakte pindasaus:

  • Begin met het maken van de marinade: meng in een kom de 3 eetlepels kokosmelk, pindakaas, bruine suiker, rode curry kruidenpasta, zoete sojasaus, vissaus en zout. Mix goed door elkaar en leg de kipfilets in de marinade. Zet in de koelkast en laat minstens een half uur intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de pinda- of wokolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilets goudbruin van kleur, ± 8 minuten per zijde.
  • Breng de kipfilets over naar een ovenschaal of bakplaat en zet in de oven voor 20 minuten.
  • Maak ondertussen de pindasaus: zet een sauspan op het vuur. Voeg de rest van de kokosmelk en de overige ingrediënten toe. Roer gedurende 5 à 6 minuten door tot de saus is ingedikt.
  • Haal de kipfilets uit te oven en serveer samen met de pindasaus. Optioneel: garneer met wat verse koriander, limoen parten en schijfjes chilipeper.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: simpele rijstpudding met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill YouTube Cafe Delites

Ingrediënten
  • Voor marinade voor de kipfilets:
  • 4 eetlepels kokosmelk (blik van 400 milliliter totaal)
  • 1,5 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel rode curry kruidenpasta
  • 1 eetlepel zoete sojasaus/ketjap manis
  • 1 eetlepel vissaus
  • Zout naar smaak
  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels pinda- of wokolie om in te bakken
  • Voor de pindasaus:
  • De rest van de kokosmelk
  • 60 gram pindakaas
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel zoete sojasaus/ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel rode curry kruidenpasta
  • 1/2 eetlepel tamarinde puree
  • Zout naar smaak
  • 1 knoflookteen
  • 1 à 2 eetlepels limoensap
  • Verse koriander
  • Limoen in parten ter garnering
  • Rode chilipeper ter garnering