Sara Bergsma
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram spaghetti
  • 300 gram pompoen
  • 250 gram gesneden bacon
  • 3 eierdooiers
  • 120 gram Parmezaanse kaas (+ extra voor het serveren)
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Een seizoensgebonden gerecht!

We weten inmiddels allemaal hoe we een klassieke spaghetti carbonara maken. Daarom geven we vandaag een draai aan dit traditionele gerecht door een ultieme herfstfavoriet toe te voegen, namelijk: pompoen! Binnen een uur zet je dit overheerlijke, hartige gerecht op tafel. Dat wordt smullen!

Wat moet je doen?

  • Schil en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 4 centimeter.
  • Doe de blokjes pompoen in een pan en vul deze ruim met water. Voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook.
  • Laat dit ongeveer 5 minuten koken totdat de blokjes zacht worden. Giet de pompoen vervolgens af en laat het even afkoelen. Na het afkoelen kunnen de blokjes terug in de pan of in een schaal. Meng de pompoen blokjes met een staafmixer tot een gladde massa en voilà: pompoenpuree.
  • Neem vervolgens een middelgrote kom en meng hierin de pompoenpuree, Parmezaanse kaas en eierdooiers. Voeg ook wat peper toe naar smaak.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Houd ongeveer 300 milliliter water van de pasta apart en giet de spaghetti dan af.
  • Bak ondertussen de bacon knapperig in een grote koekenpan op middellaag vuur. Als de bacon knapperig is, haal je het uit de pan en laat je het uitlekken op een bord met keukenpapier. Het vet in de pan kun je bewaren.
  • Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan met het vet van de bacon en meng goed door. Verwarm indien nodig de koekenpan op laag vuur om het vet op te warmen. Verwijder de pan van het vuur voordat je het pompoen mengsel toevoegt. Voeg een beetje pastawater toe om de saus te verdunnen en meng goed. Voeg indien nodig extra water toe, 1 eetlepel per keer, om een romige saus te creëren. Voeg de bacon toe en meng weer goed door elkaar.
  • Garneer met Parmezaanse kaas en zwarte peper en serveer.
  • Geniet ervan!

Extra uitpakken

Deze maaltijd is op zichzelf al behoorlijk vullend. Maar als je echt wilt uitpakken voor een romantische avond of een speciaal diner, raden we aan om deze pasta te serveren met een van onze favoriete bijgerechten. Wij vinden dat de pasta goed te combineren is met: geroosterde asperges met Parmezaanse kaas, stokbroodjes met geitenkaas of een lichte salade.

Ook lekker: Recept: pasta carbonara met gerookte zalm

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Adobe Stock