20 min.
4 pers.

Een pasta om u tegen te zeggen

Pasta carbonara zien wij als ultiem comfort food. De romige pasta met zoute spekjes maakt ons elke keer weer dolgelukkig. Er zijn tig recepten te vinden voor pasta carbonara. Het ene recept legt uit dat slagroom het gerecht zo lekker maakt en het andere recept beweert dat slagroom uit den boze is. Menig Italiaan zal het laatste beamen. De Parmezaanse kaas en eieren maken de spaghetti namelijk romig genoeg. Zo maak je een klassieke carbonara:

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Bak de spekjes in een grote koekenpan op een middelhoog vuur krokant. Waarschijnlijk heb je niet al het vet nodig dat de spekjes loslaten. Giet dat af.
  • Kook de spaghetti ondertussen in ruim, gezouten water al dente volgens de verpakking.
  • Doe de eieren en eidooiers in een kommetje en mix tot alles goed is vermengd. Er mag geen eiwit meer te zien zijn. Voeg de Pecorino Romano toe en mix tot een egale massa. Breng het eimengsel op smaak met wat zwarte peper.
  • Draai het vuur uit en giet de pasta af. Doe de pasta direct weer in de pan en roer de spekjes erdoor. Roer vervolgens meteen het eimengsel door de pasta. Voeg het eimengsel geleidelijk toe, terwijl je blijft roeren. Roer net zo lang tot het ei-kaasmengsel is veranderd in een mooie saus.
  • Serveer de pasta direct met extra Pecorino Romano.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Japanse eiersalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Recipes from Italy | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 350 gram spaghetti
  • 200 gram pancetta (of andere gerookte spekjes)
  • 2 grote eieren
  • 2 eierdooiers
  • 80 gram Pecorino Romano, geraspt + extra ter garnering
  • Zwarte peper