Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eieren
  • 100 milliliter slagroom
  • 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • Zout en peper
  • 250 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels verse, platte peterselie, grofgesneden
Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eieren
  • 100 milliliter slagroom
  • 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • Zout en peper
  • 250 gram gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels verse, platte peterselie, grofgesneden

Vervang de spekjes eens door gerookte zalmstukjes

Tegen een pasta carbonara zeggen wij geen nee. Menig pastaliefhebber bekroont dit romige gerecht met zoute spekjes als ultiem comfort food. Hoewel een klassieke carbonara an sich al heerlijk is, kun je de spekreepjes ook eens vervangen door gerookte zalm. Wij beloven je: minstens zo lekker!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Kook de spaghetti al dente. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalotjes toe. Bak glazig en voeg de knoflook toe. Roer door en draai het vuur laag.
  • Doe de eieren, room en parmezaanse kaas in een kom en klopt dit los met een vork. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg de uien en knoflook toe. Schenk het eiermengsel in de pan en schep door tot een romige saus ontstaat.
  • Voeg als laatst de gerookte zalm toe en meng goed. Serveer de pasta met extra peterselie en extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Pasta met knoflookchampignons

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tassal Salmon | Beeld: Videostill