Herkenbaar? Zo zorg je voor een wakker gevoel

Je hoort het vaker: na het eten even uitbuiken. Je hebt vast zelf ook weleens het gevoel gehad dat je echt even een dutje moest doen na een uitgebreide lunch. Waardoor dat komt én hoe je zorgt dat het niet gebeurt, lees je hier.

Heel normaal

Allereerst: je hoeft je geen zorgen te maken om het vermoeide gevoel. Het is heel normaal dat je je wat moe voelt wanneer je lichaam het eten verwerkt. Maar om toch zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je met de onderstaande tips dat vermoeide gevoel tegengaan.

Tip 1: Vermijd bepaalde soorten eten

Wist je dat er bepaalde stofjes zijn waarvan je extra moe wordt? Zo kunnen bijvoorbeeld eieren, kaas en vis ervoor zorgen dat je je al snel vermoeid voelt. Deze etenswaren zorgen ervoor dat je brein een stofje aanmaakt dat je slaap reguleert. Dus: geen zin om ‘s middags gapend je werk te doen? Kies dan niet voor dat broodje brie met zalm! Gelukkig zijn er genoeg andere makkelijke ideeën voor je lunch.

Tip 2: Wandeling na de maaltijd

We weten hoe sterk de verleiding is om na het eten neer te ploffen en vooral helemaal niks te doen. Maar met een stevige wandeling maak je je lichaam weer goed wakker! Sowieso is het gezond om gedurende de dag in beweging te blijven, maar met een beetje beweging na de maaltijd ga je die dip (letterlijk) te lijf.

Tip 3: Zorg voor genoeg slaap

Deze klinkt misschien wat overbodig, maar: zorg voor een goede nachtrust. Wanneer je ‘s ochtends goed uitgeslapen opstaat, is het een stuk makkelijker om ‘s middags ook je ogen open te houden. Wanneer je niet goed slaapt, sta je met 0-1 achter.

Kortom: je hoeft je geen zorgen te maken over dat dipje na je lunch. Met een gezonde levensstijl zorg je er bovendien voor dat je hier zo min mogelijk last van hebt. Zo zorg je de hele middag voor een wakker gevoel!

Lees ook: Winterdipje? Deze etenswaren geven je meer energie tijdens de donkere dagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels