Ingrediënten
  • 800 gram kipfilet
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 witte ui
  • 120 gram cherrytomaten
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 240 milliliter bouillon
  • 30 milliliter room
  • 500 gram gnocchi
  • 120 gram pesto
  • 180 gram mozzarella
Madelon Pathuis
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram kipfilet
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 witte ui
  • 120 gram cherrytomaten
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 240 milliliter bouillon
  • 30 milliliter room
  • 500 gram gnocchi
  • 120 gram pesto
  • 180 gram mozzarella

Pesto liefhebbers opgelet!

Heb je zin in pasta pesto maar wil je nét even wat extra’s? Dan is dit recept perfect voor jou. Deze Italiaanse gnocchi met gebakken kip en een heerlijke romige pesto saus is het perfecte comfort food waar je geen genoeg van kan krijgen. Vers gemaakte pesto is natuurlijk het lekkerst maar als je niet veel tijd hebt, kan je ook gewoon pesto van de versafdeling van de supermarkt gebruiken. Aan de slag!

Zo maak je de romige pesto gnocchi met kip

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten bruin. Leg de kip vervolgens op een bord.
  • In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn en voeg daarna de tomaten en wijn toe. Wanneer dit kookt en de wijn bijna is verdampt, voeg dan de bouillon en room toe.
  • Zodra dit kookt voeg dan de gnocchi en de kip toe en roer goed door.
  • Zet de pan vervolgens in de oven voor 8 tot 10 minuten. Check hierna of de kipfilets goed gaar zijn en verplaats de kipfilets naar een snijplank.
  • Roer 30 milliliter pesto door de gnocchi en leg de plakjes mozzarella erboven op. Bak vervolgens nog 4 minuten tot de mozzarella is gesmolten en laat de gnocchi dan een beetje afkoelen.
  • Snijd de kipfilets in dunne plakjes en voeg ze weer toe aan de pan.
  • Voeg tenslotte de rest van de pesto toe aan de gnocchi en top de boel af met basilicum en pijnboompitten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit móét je proberen: heerlijke, romige kip pesto pasta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: delish | Beeld: Unsplash, Shakti Rajpurohit