Madelon Pathuis

Wij zochten het voor je uit

Drink jij het liefst je thee een beetje zoet, maar wil je liever geen suikerklontjes gebruiken? Je bent niet de enige. Veel mensen kiezen dan ook voor honing in de thee als een gezonder alternatief. Maar is honing wel echt gezonder dan suiker? We hebben het antwoord! 

Natuurlijker

Honing wordt door veel mensen gezien als een natuurlijker alternatief dan suiker. Wat veel mensen niet weten is dat suiker ook uit de natuur komt en dus even natuurlijk is. Suiker uit de supermarkt wordt namelijk gemaakt van suikerbieten en suikerriet. Zowel honing als suiker zijn dus allebei natuurlijke producten.

Suikersoorten

Omdat honing vloeibaar is en daardoor iets meer water bevat dan gewone suiker, zitten er in honing iets minder calorieën dan in suiker. Toch is het niet zo dat de ene suikersoort gezonder is dan de andere. Zowel suiker als honing bevatten allebei fructose en glucose. Fructose staat bij veel mensen bekend als vruchtensuiker en dat kan ervoor zorgen dat mensen denken dat deze soort gezonder is. Dit is echter niet zo want je lichaam breekt alle soorten suikers op dezelfde manier af.

Is het gezonder?

Het antwoord: eigenlijk niet. Wel bevat honing mineralen en vitaminen die niet in suiker zitten. Ook zitten er enzymen in honing die een antibacteriële werking hebben, maar dit zijn hele kleine hoeveelheden. Nu hoor ik je denken; maar dan is honing toch gezonder? Nou, nee. Al deze voedingstoffen gaan heel makkelijk verloren. Als de honing boven de 40 tot 45 graden verwarmt, verlies de honing namelijk zijn mineralen en vitaminen. Als je echt een bewustere keuze wilt maken, dan is het dus beter om helemaal niks toe te voegen aan de thee.

Lees ook: Deze groene bladgroenten zijn het gezondst!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: maxvandaag | Beeld: Pexels, Los Muertos Crew