Rowan Hattu
15 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 550 gram ontbeende, huidloze kippenborsten
  • 1 theelepel koosjer zout
  • 350 gram gedroogde penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram babyspinazie
  • 240 gram zware room
  • 120 gram basilicum pesto
  • Verse basilicumblaadjes

Dit recept is voor iedereen die een zwak heeft voor romige sauzen

Van alle manieren om pesto pasta te maken, is dit toch echt de lekkerste. Al zeggen we het zelf. Als je van pesto houdt en een zwak hebt voor romige sauzen, zul je dol zijn op dit overheerlijke kip pesto pasta recept. Want zeg nou eerlijk, kip en pasta zijn toch een match made in heaven?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Watertanden

Al dente penne en stukjes malse, sappige kipfilet overgegoten in romige pestosaus die barst van de kruidige, knoflookachtige smaak. Ben je al aan het watertanden? Wij wel. Hoewel dit gerecht al een maaltijd op zich is, is een eenvoudig bijgerecht zoals een rucola salade altijd nog een mooie manier om dit geweldige pasta diner af te maken.

De beste pasta en pesto saus

De beste pasta die bij dit gerecht past is toch wel penne, hoewel elke buisvormige pasta perfect is om kip pesto pasta mee te maken. Niet alleen wordt de buitenkant van de pasta bedekt met een heerlijk laagje saus, maar wanneer de pasta wordt geroerd, komen er ook een beetje pestosaus en spinazieslierten in de pastabuizen terecht. Heerlijk toch!

Ook is het mogelijk om elke pestosaus te gebruiken in dit recept. Stel, je hebt een heleboel verse basilicum om te gebruiken, ga je gang en maak je eigen pesto! Als gemak toch voorop staat, pak je je favoriete pesto in de winkel. Zowel gekoelde varianten als pesto uit potjes werken bij dit recept goed.

Zo maak je deze heerlijke kip pesto pasta

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Hak ondertussen twee teentjes knoflook fijn.
  • Rasp dan 100 gram Parmezaanse kaas.
  • Dep vervolgens 550 gram ontbeende, huidloze kippenborsten droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes van een centimeter.
  • Breng de kip dan op smaak met een halve theelepel koosjer zout en een scheutje zwarte peper.
  • Voeg vervolgens 350 gram gedroogde penne pasta toe aan het kokende water en kook de pasta gaar.
  • Kook intussen ook de kip.
  • Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan van 30 centimeter of groter met een hoge rand op middelhoog vuur totdat het glinstert.
  • Voeg de kip toe en bak deze, terwijl je hem af en toe omdraait, tot hij gaar en bruin is.
  • Voeg knoflook toe en bak deze totdat het geurig is.
  • Als de pasta klaar is, doe dan 120 milliliter van het pasta water in de pan met de kip en giet de pasta af.
  • Voeg 240 milliliter slagroom, 120 gram basilicum pesto en een scheutje koosjer zout toe aan de kip.
  • Breng het geheel dan op matig vuur aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, zes tot acht minuten koken totdat de saus is ingekookt en iets is ingedikt.
  • Voeg vervolgens de parmezaanse kaas en de pasta toe aan de saus en schep alles goed door elkaar.
  • Voeg dan per keer een handjevol babyspinazie toe en roer elk handje door de pasta tot het geslonken is.
  • Proef de pasta en breng het op smaak met meer koosjer zout.
  • Serveer met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
  • Genieten!

Lees ook: Oeps: door deze 4 fouten smaakt je pasta niet lekker

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Pexels