Madelon Pathuis

De feestdagen staan weer voor de deur!

De gourmetstellen worden weer uit de kast gehaald. Gourmetten is namelijk super populair in Nederland. Het is gezellig en iedereen kan zelf kiezen wat er in zijn pannetje gaat. Ben je nou van plan te gaan gourmetten met de feestdagen en weet je niet wat voor soort vlees je moet halen? Deze 5 vleesgerechten zijn het populairst!

Top 5

  1. Hamburgers staan op nummer één want zowel jong en oud zijn er gek op. Snij de hamburgers in kleine stukjes en zorg voor ingrediënten om een mini hamburger te maken zoals kleine broodjes, plakjes komkommer, tomaat en sla. Gegarandeerd een hit.
  2. Op de tweede plek komt biefstuk. Dit vlees is snel klaar in het pannetje, vooral als je hem medium of medium-rare wilt. Ook is biefstuk het ideale stuk vlees om de gourmetavond net wat specialer te maken.
  3. Ook varkenshaas is favoriet. Het is namelijk super mals vlees en erg geschikt voor het gourmetten omdat varkenshaas relatief snel klaar is.
  4. Op nummer vier komen de slavinkjes. Deze zijn met spek omwikkeld wat zorgt voor een krokant korstje.
  5. Als laatste de varkensoester. Dit is een kwalitatief stukje vlees afkomstig van een van de malste delen van het varken.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: margriet | Beeld: Pexels