10 min. + 45 min. oventijd min.
6 pers.

Een heerlijk Grieks gerecht!

Verlang jij ook steeds meer naar Mediterrane gerechten naarmate de temperaturen oplopen? Met deze koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op Griekse smaken kom je vast aan je trekken. De ovenschotel is net een dikke omelet die goed gevuld is met spinazie, feta en verse kruiden. Dat bewijst maar weer eens dat een low carb dieet niet saai hoeft te zijn!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van circa 23 cm bij 33 cm in.
  • Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en pers de knoflookteentjes.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, peper en een snufje zout toe. Laat 5 minuten fruiten en voeg dan de spinazie en knoflook toe. Bak nog eens 3 minuten.
  • Verwijder de pan van het vuur en voeg de verse dille toe.
  • Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de ovenschotel.
  • Meng in een grote kom de eieren, melk, mosterd, een snuf zout, en peper tot een glad geheel. Schenk dit mengsel ook in de ovenschaal, bovenop de groenten.
  • Verkruimel de feta en verdeel de kaas gelijkmatig over de ovenschotel.
  • Bak 40 tot 45 minuten in de oven. De ovenschotel moet dan goudbruin kleuren en een satéprikker moet schoon uit het midden van de schotel komen.
  • Laat 5 minuten afkoelen en snijd dan pas aan.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme courgetti met pesto en kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie + extra om in te vetten
  • 1/2 gele ui
  • 1/2 rode paprika
  • Snufje zout
  • 200 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels dille
  • 12 grote eieren
  • 480 milliliter volle melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper
  • 115 gram feta