20 juli 2021
Jaimy Boer

En dit fastfoodrestaurant doet het juist hartstikke slecht

Om ervoor te zorgen dat je je tanden niet in een plofkip zet, heeft de dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection verschillende fastfoodketens onderzocht. Hierbij keek de organisatie naar de leefruimte van de kippen en wat voor leven de kippen hebben voor de slacht

Kentucky Fried Chicken

KFC, het restaurant dat bekend staat om hun befaamde kip, scoort volgens World Animal Protection ‘heel goed’. Het kiprestaurant staat zelfs op de eerste plaats. Dit komt met name omdat het restaurant zich de laatste jaren enorm heeft ingezet om het welzijn van de kippen te verbeteren. Zo hebben de kippen van Kentucky Fried Chicken meer ruimte en gebruiken ze een trager groeiend kippenras. World Animal Protection stelt dat door deze maatregelen tientallen miljoenen Nederlandse kippen een beter leven hebben gekregen.

Burger King, Starbucks en Subway

Het fastfoodrestaurant dat het niet zo goed doet, is Burger King. Burger King staat ergens onderaan de lijst en krijgt de score ‘zeer slecht’. Dit komt omdat het restaurant nog steeds gebruikmaakt van plofkippen. Deze kippen worden in een rap tempo gefokt voor de slacht en hebben weinig leefruimte. Naast Burger King zijn er nog twee restaurants die het niet zo goed doen. Dit zijn Starbucks en Subway. Ook deze kippen hebben geen goed leven. Wat opvallend is, is dat deze restaurants het in andere landen veel beter doen.

Better Chicken Commitment

De pizzaketens Domino’s en New York Pizza zijn volgens de onderzoekers wel goed bezig. Beide restaurants hebben ook een Better Chicken Commitment ondertekend, een beleid om kippen een beter leven te geven. Of dit ook effect heeft gehad, wordt door de onderzoekers nog onderzocht.

McDonald’s

McDonald’s doet het beter dan Burger King, maar staat wel in het midden van de lijst. Iets waar het fastfoodrestaurant niet blij mee is. In een reactie laat McDonald’s weten dat het zichzelf “strenge commitments” heeft opgelegd voor een kipvriendelijke productie. Zo moeten alle kippen van de McDonald’s vanaf 2024 in betere stallen leven met meer ruimte, daglicht, stro en zitstokken. Ook gaan ze meer vegetarische producten verkopen.

Lees ook: McDonald’s viert de zomer met een speciale Big Mac-luchtballon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Metronieuws | Beeld: Unsplash, Brian Chan