Roos
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 stukken kipfilet
  • 350 gram macaroni
  • 60 gram boter
  • 30 gram bloem
  • zout en peper naar smaak
  • 360 milliliter melk
  • 70 gram Griekse yoghurt
  • 60 gram pesto
  • 90 gram cheddarkaas
  • parmezaanse kaas naar smaak

Mac & Cheese, maar dan nóg beter! 

Wanneer er wordt gesproken over een bord vol Mac & Cheese begint menig kaasliefhebber het water al in de mond te lopen. Een dampend bord met macaroni en héél veel romige kaas. Dat kan niet beter, zou je denken. Maar het kan toch! Deze Mac & Cheese met pesto en kip is namelijk overheerlijk. Zo zit er nog net wat meer smaak aan het gerecht en krijg je door de kip een extra verzadigd gevoel. Lekker voor de afwisseling, toch?

Voor alle pesto- en kaasliefhebbers!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je ‘m:

  • Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  • Voeg olijfolie toe in een grote koekenpan en bak de kip gaar. Je bakt de kip tot de binnenkant niet meer roze is.
  • Haal de kip uit de pan en leg hem apart.
  • Voeg de bloem en boter toe aan de resterende olie in de pan. Roer dit ± 2 minuten tot er een geheel ontstaat.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. Vervolgens voeg je de melk toe en roer je dit mengsel ± 2 minuten door.
  • Scheur de cheddar kaas in kleine stukjes en voeg dit samen met de pesto en Griekse yoghurt toe aan het mengsel in de pan.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en voeg dit samen met de macaroni toe aan het mengsel.
  • Laat het geheel nog even 2 minuten doorkoken en serveer vervolgens met wat parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Ratatouille met kaastortellini

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Confessions of a Baking Queen | Beeld: Videostill YouTube Chop Secrets