Ingrediënten
  • 350 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 takjes peterselie
  • peper en zout
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 theelepels nigellazaadjes
  • Mangochutney
  • Extra benodigdheden:
  • 10 vuurvaste schaaltjes of muffinvormpjes
  • bakpapier
redacteur
50 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 takjes peterselie
  • peper en zout
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 theelepels nigellazaadjes
  • Mangochutney
  • Extra benodigdheden:
  • 10 vuurvaste schaaltjes of muffinvormpjes
  • bakpapier

Een feestje op je bord

De meesten van ons hebben niet elke dag zin om een uitgebreide maaltijd te bereiden. Met name op een doordeweekse dag is het fijn wanneer je eten snel op tafel staat. Voor die dagen waarop je echter wél wat extra moeite wilt doen en je bijvoorbeeld gasten te eten krijgt, zijn deze aardappel-geitenkaastaartjes met lente-ui heel geschikt. Ze kunnen geserveerd worden als borrelhapje, voor- of bijgerecht. En het mooiste? Ze kosten maar tien minuten om te bereiden, daarna laat je gewoon je oven of airfryer het werk doen!

Makkelijk te bereiden in de oven of airfryer.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de aardappel-geitenkaastaartjes:

  • Was de aardappels en leg ze met schil en al in de airfryermand. Pof ze in 20 minuten op 170°C  half gaar en laat ze afkoelen. Bereid je de aardappels in de oven, dan pof je ze 25 minuten op 200°C.
  • Snijd de aardappels in blokjes en brokkel de geitenkaas bij de aardappels. Hak de lente-ui fijn en meng met de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het lente-ui/oregano-mengsel, samen met het losgeklopte ei en de peterselie, toe aan de aardappelen en meng alles goed door elkaar.
  • Knip een vel bakpapier op maat van de bladerdeegplakjes. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op de stukjes bakpapier en druk ze in vuurvaste schaaltjes, zodat ze een kommetje vormen. Tip: heb je geen vuurvaste schaaltjes? Gebruik dan muffinvormpjes.
  • Verdeel het aardappelmengsel over de schaaltjes en bestrooi ze met het nigellazaad. Bak de taartjes vervolgens in de Airfryermand op 160°C in 20 minuten, of in de oven op 180°C in 25 minuten.
  • Serveer de taartjes met mangochutney.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: hartige taart met spinazie, champignons en kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Videostill