Ingrediënten
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 courgettes, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, in stukjes gesneden
  • 2 paprika’s, in stukjes gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 80 milliliter slagroom
  • 220 gram kaastortellini
  • 100 gram spinazie, grofgesneden
  • 15 gram basilicum, fijngesneden
  • Geraspte kaas, om te serveren
28 juni 2019
30 min.
3 pers.

Lekker dat het is!

Gezond en overheerlijk eten; het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pasta ratatouille zit tjokvol groentes, is lekker romig en is makkelijk om te maken! Waar wacht je nog op?

Ga jij deze pasta binnenkort maken? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de ratatouille met kaastortellini?

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en voeg het sjalotje en de knoflook toe. Bak de sjalot glazig.
  • Voeg de stukjes courgette, aubergine en paprika toe en bak zo’n 5 minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree door de groentes en voeg de tomatenblokjes toe.
  • Schenk de bouillon en slagroom bij de groentes en voeg de kaastortellini toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en draai het vuur daarna laag en doe de deksel op de pan.
  • Laat de pan zo’n 12 tot 14 minuten op het vuur staan. Roer af en toe door.
  • Voeg de spinazie toe en roer de basilicum door de saus. Laat nog 1 minuut op het vuur staan.
  • Serveer de pasta met geraspte kaas.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: million dollar dipsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 courgettes, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, in stukjes gesneden
  • 2 paprika’s, in stukjes gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 80 milliliter slagroom
  • 220 gram kaastortellini
  • 100 gram spinazie, grofgesneden
  • 15 gram basilicum, fijngesneden
  • Geraspte kaas, om te serveren