Van eitjes bakken tot ijs maken

Onze keuken staat vol met Mason jars. Deze glazen potjes staan niet alleen heel leuk, ze zijn ook nog eens heel handig – en nog maar een keer: mooi! – om een smoothie uit te drinken of havermout uit te eten. Maar wist je dat je deze glazen weckpotjes ook kunt gebruiken om mee te koken? Wij zetten 10 manieren voor je op een rijtje. 

1. Perfecte ronde spiegeleitjes

Wil jij indruk maken bij het ontbijt? Dan komt een Mason jar goed van pas. Nou ja, de deksel van de weckpot dan. Haal de deksel van de glazen pot af en spray hier wat bakspray in. Breek de eieren in de deksels en bak ze ongeveer tien minuutjes in de oven. Het resultaat? Perfect ronde spiegeleieren. Benieuwd hoe je dit doet? Lees het hier.

2. Smoothies maken

Hoe heerlijk verse smoothies ook zijn, het is vaak wel een gedoe om te maken. Eerst in de blender, dan weer in een glas gieten. Vooral als je geen vaatwasser hebt, zit je niet op extra afwas te wachten. Gelukkig is daar deze handige hack: je kunt bij veel Mason jars je smoothie ook gelijk in de weckpot maken. Ja, echt! De meeste blendermesjes passen perfect op een Mason jar. Dus doe de ingrediënten in de glazen weckpot, schroef de blendermesjes erop en blenden maar. Ideaal!

3. Gebruik de deksels als tartelettes

Natuurlijk kun je losse koekbakjes als basis voor je tartelettes kopen, maar je kunt hier net zo makkelijk de deksels van je Mason jars van gebruiken. Lees hier hoe je dat doet.

4. Omelet maken

Eerder lieten we zien hoe je de deksel van een Mason jar kunt gebruiken om het perfecte spiegelei te maken, maar ook met de pot zelf kun je een lekker eitje bereiden. Hier heb je wel even de tijd voor nodig, want de glazen potten moeten zo’n 25 tot 30 minuten in de oven. Maar dat is het waard, want dan heb je wel een héérlijke en unieke omelet. Benieuwd naar het recept? Die vind je hier.

5. Slagroom kloppen zonder garde

Geen garde in de buurt, maar wel zin in verse slagroom? Geen paniek. Vul een Mason jar met 240 milliliter volvette room, 2 eetlepels poedersuiker en 1 theelepel vanille-extract en roer dit goed door elkaar. Zet de glazen pot een kwartiertje in de vriezer en haal ‘m er vervolgens uit. Schud de pot een paar keer goed heen en weer et voilà: je hebt slagroom.

Benieuwd naar nog meer handige hacks met een Mason jar? Je vindt ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2