10 juli 2020

Dit Instagram-account geeft een cijfer aan de meest bizarre voedselcombinaties

Als jij ook altijd met de gekste voedselcombinaties op de proppen komt, dan hebben we hier nog een staaltje inspiratie voor je. Een Brits Instagram-account test de meest bizarre combi’s die mensen indienen. Soms verassend lekker, maar niet altijd een daverend succes, zo blijkt wel uit de cijfers die de gerechten krijgen. Heb je bijvoorbeeld weleens trek gehad in een gekookt ei met zure matjes? Trek maar alvast een vies gezicht, want we hebben nog meer ‘unieke’ combinaties voor je in petto.

Rate my craving

Het Instagram-account staat bekend onder de naam Rate my craving, oftewel ‘beoordeel mijn voedselverlangen’. Volgers kunnen hun gekste favoriete voedselcombinatie’s insturen, die vervolgens worden vastgelegd en getest door de eigenaar van het account. Elk bordje krijgt een een cijfer tussen de 1 en de 10, zodat je meteen weet of deze ondenkbare combinaties de moeite waard zijn. Vooral gekke zoet-hartig combinaties komen aan bod, zoals roomijs met blauwe kaas (cijfer: 7), garnalen met chocoladesaus (cijfer: 6) en augurken met Nutella (cijfer: 3).

Beste en slechtste combinaties

Tussen alle bijzondere inzendingen blijken — verrassend genoeg — nog best wat succesnummers te zitten. Zo beoordeelt het account chips met chocoladesaus, watermeloen met slagroom, ijs met chocopops, en tomatensoep met ontbijtgranen allemaal met een 9. De jury deelt zelfs een 10 uit voor een geroosterde boterham met gebakken ei en Nutella. Zo zie je maar weer dat er niks mis is met een beetje creativiteit in de keuken. Als je durft tenminste, want het risico op een oneetbaar maaltje blijft groot. De minst favoriete voedselcombinaties volgens de Instagrammer bevatten Marmite, het stroperige en bittere broodbeleg. Zo krijgt een boterham met Marmite en pistachenoten het cijfer 1. Augurken met Marmite schijnen al even onsmakelijk te zijn. Ook de combinatie van rauwe champignons met een lik pindakaas komt er niet goed vanaf en krijgt het laagste cijfer.

Lijkt een van deze combinaties jou lekker? Hieronder vind je nog een paar gekke creaties van het account.

Pasta met melk:

Digestive-koekjes met mayonaise:

Griekse yoghurt met salami:

Lees ook: De ultieme combinatie van zoet en hartig: wentelteefjes met banaan en ontbijtspek!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram @ratemycravings | Beeld: Unsplash