Ingrediënten
  • 1 verpakking AH verse meloen, ananas, appel en druif (550 gram)
  • 1 sinaasappel (je hebt de rasp en het sap nodig)
  • 3 eieren
  • 175 gram tarwebloem
  • 175 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram ricotta
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • Taartvorm met een diameter van 18 tot 20 centimeter
  • Handmixer
Jasmijn
90 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 verpakking AH verse meloen, ananas, appel en druif (550 gram)
  • 1 sinaasappel (je hebt de rasp en het sap nodig)
  • 3 eieren
  • 175 gram tarwebloem
  • 175 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 250 gram ricotta
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • Taartvorm met een diameter van 18 tot 20 centimeter
  • Handmixer

Een smaakvolle (kerst)taart die snel op tafel staat

Het is alweer bijna kerst en dus zullen veel mensen een kerstbrunch of -diner organiseren. Ben jij dit ook van plan en wil je je gasten verrassen met een bijzonder gerecht? Wij hebben een recept van Green Food Lab voor je waarmee je fruit en taart op een simpele manier combineert. Deze taart is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware aanwinst voor je brunch of diner. 

*Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Kerst zonder stress

We kunnen ons goed voorstellen dat je het al druk genoeg hebt met de voorbereidingen voor kerst, waardoor je niet op ingewikkelde recepten zit te wachten. Dit recept valt niet alleen in de categorie ‘toegankelijk’, maar is ook nog eens heel smaakvol. Je bent er ongeveer anderhalf uur aan kwijt (inclusief de oventijd) en zet iets op tafel waar iedereen van zal smullen. Heb jij er al zin in?

Zo maak je de ricottataart

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng de roomboter en suiker met een handmixer, net zolang tot er een romig geheel ontstaat.
  • Voeg de ricotta, het sinaasappelsap, de rasp van de sinaasappel en het zout toe aan het geheel.
  • Roer het mengsel dat je nu hebt goed door.
  • Voeg de eieren één voor één toe aan de mix terwijl je blijft roeren. Klop het geheel totdat de eieren volledig zijn opgenomen.
  • Voeg het bakpoeder, de baking soda en de bloem toe aan het mengsel. Roer alles nogmaals goed door.
  • Pak een aparte schaal en doe daar een eetlepel bloem en twee derde van de fruitmix in. Wederom: goed roeren!
  • Voeg het mengsel van de bloem en fruitmix toe aan het beslag. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Vet de taartvorm in en giet het beslag erin.
  • Verdeel het overgebleven deel van de fruitmix over de bovenkant van de taart.
  • Bak de taart zo’n 70 tot 80 minuten in het midden van de oven. Haal hem er halverwege even uit en strooi het amandelschaafsel eroverheen.
  • Controleer of je taart klaar is door er een satéprikker in te drukken (die zou schoon moeten zijn als je hem weer uit de taart haalt).
  • Als je taart goudbruin en gaar is, mag hij uit de oven.
  • Laat de taart goed afkoelen en garneer hem met poedersuiker. Eet smakelijk!

 Lees ook: Meer smaak aan je cake of taart? Vermijd dan deze ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Green Food Lab