Zo geef je extra smaak aan je bakkie troost

Kijk jij ook altijd weer uit naar het volgende koppie koffie van de dag? Hoewel je nooit ‘nee’ zult zeggen tegen een bakkie pleur, kan het soms wel vervelen om steeds dezelfde koffie te drinken. Daarom vier manieren waarop je je koffie nét wat anders (en tevens gezonder!) kan maken. 

Wissel suiker om voor kaneel

Doe jij standaard een schep suiker in je koffie? Dit maakt je koffie natuurlijk lekker iets zoeter, maar goed voor je is het niet. Probeer daarom eens een snufje kaneel in plaats van een schep suiker. Kaneel heeft niet alleen van nature een zoete smaak en is dus lekker door je kopje koffie – het is ook nog eens heel gezond. Zo kan het je cholesterol verlagen en helpt het bij afvallen. Dat valt dus zeker eens te proberen!

Ga voor een schepje cacao

Een vleugje chocolade door je koffie? Daarvoor hoef je echt niet direct een pot Nutella erbij te pakken. Chocolade hoeft niet per se ongezond te zijn. Voeg bijvoorbeeld een theelepel rauwe, ongezoete cacao toe aan je koffie. Dit geeft je koffie niet alleen een lichte chocoladesmaak, het schijnt ook nog eens goed te zijn voor je bloeddruk en cholesterol. Heerlijk om de dag mee te beginnen.

Voeg kardemom toe

We schreven er al eerder over: kardemom moet je in huis hebben! Kardemom staat bekend als de koningin van de specerijen. Van oudsher werd de specerij voor allerlei medicinale klachten voorgeschreven. Het bevat flanoïden en cineol, die ontstekingsremmend werken. Ook niet onbelangrijk: het geeft je koffie een lekker en uniek smaakje.

Ga voor spicy

Ook cayennepeper is een kruid dat niet in je keukenkastje mag ontbreken. Je kunt het niet alleen door je avondeten gooien, ook in je koffie smaakt het heerlijk. Het geeft je koffie net wat meer pit. Ook geeft het je lichaam een goede opkikker. Het helpt namelijk bij klachten als verkoudheid en hoofdpijn.

Ook lekker: Opgeklopte ‘Dalgona’ koffie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash