Zo luid je het nieuwe jaar met een lekker glaasje bubbels in

Hoewel we oud en nieuw dit jaar niet groots gaan vieren, luiden we het nieuwe jaar toch graag met een glaasje bubbels in. Maar hoe kun je een fles champagne eigenlijk het beste bewaren? Wij leggen het je uit. 

Bewaren

Een fles champagne kun je het best horizontaal liggend bewaren. Kies voor een trillingsvrije, geurvrije, tochtvrije, donkere plek. Zorg ervoor dat hier een constante temperatuur is. Wil je het helemaal perfect doen? Dan kies je een plek met een luchtvochtigheid van rond de tachtig procent.

Ideale temperatuur

Champagne hoor je – net als andere mousserende wijnen – koud te drinken. De ideale temperatuur om een glaasje bubbels te serveren ligt tussen de 8 en 12 ºC. Wordt champagne te koud geserveerd, dan gaat dat ten koste van de smaak. Dat is natuurlijk zonde! Drink je je champagne daarentegen weer te warm, dan komt dat de smaak ook niet ten goede. Het wordt dan namelijk ‘te zwaar’ en minder helder.

Champagne koelen

Heb je nog snel een fles champagne gehaald voor oud en nieuw? Dan kun je die op twee manieren koelen. Ten eerste kun je ‘m in een ijsemmer zetten. Doe niet alleen ijs in de emmer, maar ook een laag water. Houd hierbij zo’n 2/3 water en 1/3 ijs aan. Na een half uurtje heeft je fles bubbels de ideale temperatuur. Ook kun je de fles champie in de koelkast bewaren. Leg de fles op de bodem van de koelkast en laat hem hier vier uur lang koelen. Champagne even snel koelen in de diepvries kun je beter niet doen. Dit gaat ten koste van de smaak én de bubbels.

Lees ook: Met dit trucje krijg je weer bubbels in je fles champagne

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Club Champagne, Champagne Babes | Beeld: Pexels, JESHOOTS.com