Ingrediënten
  • 275 gram Oreo biscuits
  • 170 gram chocoladedruppels
  • 90 + 180 gram bruine suiker
  • 2 + 2 eetlepels instant espresso oploskoffie
  • Een snufje nootmuskaat
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 3x roomkaas voor cheesecake (200 gram per stuk)
  • 125 gram zure room
  • 60 milliliter koffielikeur (Kahlua)
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 grote eieren
  • 175 gram karamelsaus
  • 1/2 eetlepels grove zeezout
Maayke
30 + 55 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 275 gram Oreo biscuits
  • 170 gram chocoladedruppels
  • 90 + 180 gram bruine suiker
  • 2 + 2 eetlepels instant espresso oploskoffie
  • Een snufje nootmuskaat
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 3x roomkaas voor cheesecake (200 gram per stuk)
  • 125 gram zure room
  • 60 milliliter koffielikeur (Kahlua)
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 grote eieren
  • 175 gram karamelsaus
  • 1/2 eetlepels grove zeezout

Van deze cheesecake gaat ons hartje sneller kloppen

Cheesecake komt in elke smaak en vorm. Deze variant met cappuccinosmaak en gezouten karamelsaus is een primeur. Een heerlijke taart die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met een bodem van Oreo-koekjes, vulling met koffielikeur en een topping van gezouten karamelsaus maak je de lekkerste cappuccino cheesecake die je ooit hebt geproefd. Waar wacht je nog op? Duik de keuken maar in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de cappuccino cheesecake met gezouten karamelsaus:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Haal de witte vulling uit de Oreo-biscuits en doe de koekjes in een grote kom. Voeg de chocoladedruppels, 90 gram bruine suiker, 2 eetlepels espresso en een snufje nootmuskaat toe. Mix door elkaar.
  • Schenk de gesmolten boter in de kom en mix opnieuw.
  • Verdeel de mix over de bodem van een ingevette springvorm (22 ?). Druk de bodem goed aan en zorg dat de bodem ook de randen van de springvorm bedekken. Zet de springvorm aan de kant.
  • Doe in een grote kom de roomkaas en 180 gram bruine suiker. Mix door elkaar met een staafmixer.
  • Schep de zure room erbij en voeg de koffielikeur, bloem en espresso toe. Mix opnieuw door elkaar met de staafmixer.
  • Breek de eieren in een kleinere kom, klop door elkaar en voeg de eieren toe een het roomkaas-mengsel. Mix nogmaals door elkaar met de staafmixer.
  • Schenk het roomkaas-mengsel over de bodem in de springvorm.
  • Zet de springvorm in een diepe ovenschaal of bakplaat. Vul de ovenschaal of bakplaat rondom de springvorm met ongeveer 300 milliliter heet water.
  • Zet de ovenschaal/bakplaat met cheesecake in de oven en bak ca. 55 tot 60 minuten.
  • Haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen en zet de taart een nacht in de koelkast.
  • Verwarm de karamelsaus en schenk over de cheesecake. Zet de cheesecake opnieuw in de koelkast voor ± 15 minuten.
  • Bestrooi de cheesecake met zeezout vlak voor het opdienen.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met instructie:

Lees ook: Roze Brandy pannenkoeken zonder kleurstof

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill