Ingrediënten
  • 20 gram roomboter + extra naar smaak
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Verse tijm, naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram risottorijst
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 180 gram Looye Honingtomaten, gehalveerd
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper, naar smaak
  • Basilicum, ter garnering
40 min.
4 pers.

Om je vingers bij af te likken!

Voor een romige risotto mag je ons ‘s nachts wakker maken. En dat geldt al helemaal voor deze tomatenrisotto met knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas. Zo maak je ‘m: 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de tomatenrisotto?

  • Verhit roomboter in een diepe koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, tijm en knoflook toe en fruit zo’n vier minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 minuten mee.
  • Doe de risottorijst in de pan en roer 2 minuten door totdat alle korrels glazig zijn.
  • Blus de risotto af met witte wijn en roer tot het vocht volledig is opgenomen. Schenk vervolgens beetje bij beetje de groentebouillon in de pan totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is.
  • Roer de Looye Honingtomaten door de risotto en laat 1 à 2 minuten op het vuur staan.
  • Voeg als laatst de Parmezaanse kaas toe, roer door en breng de risotto eventueel op smaak met nog wat extra roomboter. Garneer met verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: smeuïge pindakaas chocolade ‘poke’ taart

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron en beeld: Looye Kwekers

Ingrediënten
  • 20 gram roomboter + extra naar smaak
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Verse tijm, naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram risottorijst
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 180 gram Looye Honingtomaten, gehalveerd
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper, naar smaak
  • Basilicum, ter garnering